Koos Alberts - Wat Ik Je Zeggen Wil (1993)

Label: CNR

1. Wanneer Je Alles Hebt Verloren in Je Leven (4:32)
  2. Mooi Is 'T Leven (3:31)
  3. Laat Mij M'n Eigen Gang Maar Gaan (3:16)
  4. Ik Wil Altijd bij Je Zijn (4:16)
  5. Zolang Je bij Me Bent (3:45)
  6. Leven Zonder Liefde (4:18)
  7. Vrienden voor Altijd (3:07)
  8. Wat Ik Je Zeggen Wil (3:39)
  9. Als Ik Jou Niet Had Gehad (3:01)
  10. Samen Zijn (3:52)
  11. Een Keer Was Teveel (4:46)
  12. Die Bouzouki Melodie (3:39)
  13. Praat Niet Over Liefde (3:59)
  14. Eenzaam Zonder Jou (3:48)
avatar van B.Robertson
Wat Ik Je Zeggen Wil ligt in het verlengde van Zolang Je van Geluk Kunt Dromen en kampt met hetzelfde euvel: een veel te lang album, zoals wel meer in deze fase van het CD-tijdperk, wat een handvol goede nummers en vooral veel inwisselbaar opvulmateriaal genereert. Mijn rating van een voldoende moet naar beneden, met in het achterhoofd dat andere users al seriematig bezig zijn geweest Alberts' oeuvre halve sterren te bedelen en dat remt mij een beetje af plus het feit dat te ver doordraven in de race naar beneden erin kan resulteren dat er meer bands en artiesten meegesleurd worden. Heb het als volgt opgelost: bij meerdere albums een 0.5* eraf en daar waar het album Kleine Dingen in het Leven eigenlijk een 1.5* zou krijgen is de stem verwijderd, want dat album is al jaren geleden als miskoop weggegeven. Zo blijft Koos een acceptabel stemgemiddelde bij mij houden en die halve sterren van anderen vind ik alleen maar mooi, want dan krijgen mijn toevoegingen aandacht (heb aardig wat Alberts op mijn naam staan). Wanneer Je Alles Hebt Verloren in Je Leven, Mooi Is 't Leven, Ik Wil Altijd bij Je Zijn en Vrienden voor Altijd zijn de nummers die vaak op compilaties staan. Voor de rest is het uptempo Als Ik Jou Niet Had Gehad leuk maar inhoudsloos en wat resteert doet het stemgemiddelde geen goed. Het openingsnummer was de enige van dit album getrokken single met wat hitsucces in de Nederlandse Top 40 en het album zelf verkocht ruim 50.000 stuks.