Koos Alberts - Mijn Mooiste Kerstfeest (1993)

1 stem

Label: CNR

1. Mijn Mooiste Kerstfeest (3:43)
  2. In Mijn Hart Brandt een Lichtje (3:06)
  3. Ik Steek de Kaarsen Aan (4:05)
  4. Kerst Met Jou (2:43)
  5. Wat Jij Achterliet (3:48)
  6. Het Is Weer Kerst (3:01)
  7. Kerstfeest Vier Je Met Z'n Allen (4:19)
  8. Kerst in de Jordaan (2:41)
  9. Als Alle Lichtjes Branden Gaan (4:06)
  10. Elke Dag (4:06)
  11. Kom Weer Even in M'n Armen (4:12)
  12. Met Kerst Ben Jij de Beide Dagen bij Me (4:35)
  13. De Zwerver (3:43)
  14. Als Met Kerst een Ster Weer Gaat Stralen (4:21)
  15. Waar Blijft de Tijd (3:13)
avatar van B.Robertson
De kerst nadert dus belandt dit album in de speler. Zijn eerste kerstalbum is beter, niet om Koos zijn verminderde stemvolume maar om de drumcomputer en een wisseling van de wacht in componisten. Alberts werkt hier met het duo Schrijenberge & Hartkamp, daarvoor waren dat Pruysenaere & Sijbrands. Sinds Koos zijn revalidatie is hij ook voorzichtig aan het tekstschrijven, tracks 3 & 5 schreef hij met ene Zandwijk en aan nog 2 andere tracks schreef hij mee. Op het laatste nummer is het complete gezin Alberts (Krommenhoek) te horen. Mijn Mooiste Kerstfeest is geen topper, gewoon een degelijk album, maar in mijn ogen beter verteerbaar dan Kerst met Frans Bauer. Dan vier ik liever kerst met Koos, al is het maar de vraag of ik deze met kerst wel draai. Ben verder niet zo'n kerstvierder.

avatar van Rhythm & Poetry
Frans Bauer kan dan weer hele goede moppen tappen.

avatar van B.Robertson
Wat Frans met zijn bekende kop op de beeldbuis doet heeft me nooit iets kunnen schelen, zo met dat Banana Split gebeuren. Live kan ik wel om zijn persoontje lachen in die zin dat hij me vrolijk stemt. Om Kerst met Frans kon ik niet lachen, al vind ik het niet hemeltergend slecht. Met Koos alberts is het songmateriaal meestal wat serieuzer, minder luchtig. In beide gevallen een aantal jaren voorzien van dezelfde schrijvers, en in beide gevallen weinig fans op MuMe en dat zal ook wel zo blijven.