Luiz Bonfá - Plays and Sings Bossa Nova (1963)

Brazilië
Jazz / Pop
Label: Verve

1. Samba de Duas Notas (Two Note Samba)
  2. Vem Só (Come Here, My Love)
  3. Sambalamento
  4. Tristeza (Brazilian Blues)
  5. Manhã de Carnaval (Morning of the Carnival)
  6. Silêncio do Amor (The Silence of Love)
  7. Domingo a Noite (Sunday Night)
  8. Ilha de Coral (Coral Island)
  9. Adeus (Goodbye)
  10. Quebra Mar (The Sea Wall)
  11. Amor Que Acabou (The End of Love)
  12. Chora Tua Tristeza (Cry Your Blues Away)
  13. Bossa Nova Cha Cha
avatar van heartofsoul
Luiz Bonfa is volgens de kenners net zo'n grote als bijvoorbeeld Jobim of Gilberto, maar deze muziek is, naar mijn beleving, zo super relaxed dat ik er af en toe bijna bij in slaap val. Het klinkt mij ook (net als wat ik van Jobim heb gehoord) ook een beetje glad in de oren . Bonfa is wel een overtuigende, zeer to-the-point spelende, gitarist, maar dat is blijkbaar voor mij niet genoeg.

avatar van heartofsoul
heartofsoul schreef:
Het klinkt mij ook (net als wat ik van Jobim heb gehoord) een beetje glad in de oren . Bonfa is wel een overtuigende, zeer to-the-point spelende, gitarist, maar dat is blijkbaar voor mij niet genoeg.

Oef, niet goed (genoeg) geluisterd, of niet onder de juiste omstandigheden. Nadat ik de afgelopen maanden weer een paar keer het schijfje in de speler heb gelegd, blijkt dit een zeer fijn album te zijn, dat van grote muzikaliteit getuigt, al moet je wel van bossa nova houden, en dat laatste begint een beetje bij mij te groeien. Naast Bonfa valt de pianist/toetsenist (Oscar Castro-Neves) mij nu op, en ook de arrangementen zijn mooi. De arrangeur was dan ook Lalo Schifrin.

Dit schijfje zal zijn weg naar mijn speler wel weten te vinden de komende lentemaanden.