Lowroller - Industrial Overkill EP (2012)

Italiƫ
Dance
Label: Industrial Strength

1. Industrial Overkill (6:40)
  2. Eat Shit and Die (5:16)
  3. Dark Brown Eyes (5:24)
  4. Erosion Mechanics (4:57)
avatar van Hellblazer
Iets meer dan een jaar geleden was Lowroller een van mijn favoriete opkomende producers, maar de laatste tijd worden z'n tracks steeds zwakker met hier en daar nog een uitschieter. Op deze EP is dat Industrial Overkill. De anderen missen de power en klinken nogal inspiratieloos. Dan te bedenken dat er eind dit jaar nog een compleet album uitkomt. Wel met een paar interessante collabs die behoorlijk variëren qua stijl (Mindustries, Angerfist).

De titeltrack heeft nog best wel ballen. Lekker stevige opening, cool voicesampletje en een agressieve kick. Ook nog redelijk duister, wat ook niet onbelangrijk is. De snares klinken ook erg goed en het onrustige riedeltje op de achtergrond is gelukkig niet echt vervelend (juist doordat het zo op de achtergrond is geplaatst).

Eat Shit and Die
. Wat een geweldige titel zeg... Muzikaal gezien valt het nog wel mee gelukkig. Vooral leuk is het Duke Nukem sampletje voor de kicks invallen. Kicks op zich zijn ook niet vervelend, maar het achtergrondgeluidje bevalt minder goed. Lichtelijk irritant na een tijdje. Gelukkig dat The Duke nog even langskomt om je te vertellen dat je het maar moet slikken. Zorgt toch wel voor een kleine glimlach. De melodie na de pauze is helaas nog steeds niets om over naar huis te schrijven en had echt beter gemoeten.

Dark Brown Eyes is nog weer een stukje saaier. De kicks klinken ook niet helemaal lekker hier en de gierende sounds klinken nergens naar. De vocal is wel oké, maar er had meer bij gemoeten in plaats van alleen de titel te herhalen. De climax is ook te saai en brengt door die vervelende melodie totaal geen power met zich mee. Er zit geen lekkere 'flow' in het nummer, wat juist bij Crossbreed vrij belangrijk is; Een goede balans tussen de kicks en snares.

Erosion Mechanics is weer ietsjes in de goeie richting. Ietsjes. De kick is wel matig, gebreekt aan een degelijke punch. Gelukkig zijn de andere geluiden wel beter en geven een donker tintje aan het nummer. Helaas ontbreekt er wel weer een beetje power.

Nee, dit is het niet meer helemaal. Hopelijk gaat hij zich wat meer richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Hij is nu wel heel wat bekender dan voorheen en dat is vooral aan Angerfist te danken.

2.5*

avatar van Joeri_000
Lekkere EP. Wat ik alleen wat jammer vindt is dat sommige nummers lekker en snoeihard beginnen en hebben dan een middenstuk/crossbreedachtig wat net niet helemaal uit de verf komt... Een soort dynamiek die ik dan niet helemaal begrijp... Begin dan met Crossbreed en maak van je climax wat hardere industrial..

Eat shit and die vind ik erg lekker !!!