White Manna - White Manna (2012)

Label: Holy Mountain

1. Acid Head (7:22)
  2. Keep Your Lantern Burning (7:53)
  3. Mirror Sky (5:20)
  4. Don't Gun Us Down (9:26)
  5. Sweet Jesus (8:42)
Geweldige spacerock, vergelijkbaar met Hawkwind, aanrader!

avatar van jorro
Soms komt een album te laat op je pad. Het debuutalbum *White Manna* van de Amerikaanse band White Manna uit 2012 is zo’n plaat. Dit album is een explosie van psychedelische/space rock, vol rauwe energie en hypnotiserende gitaarlijnen.

Vanaf het eerste nummer werd ik meegesleurd in een muzikale trip die doet denken aan de spacerock van bands als Hawkwind en de zware, vervormde klanken van The Stooges. White Manna combineert deze invloeden met hun eigen, krachtige geluid. De gitaren klinken als een storm en de ritmesectie houdt alles strak en meeslepend. De zang zit diep in de mix verstopt, alsof het onderdeel is van de muziek zelf, wat een extra dromerige en mysterieuze sfeer geeft.

Wat dit album zo sterk maakt, is de intensiteit. De band bouwt de nummers laag voor laag op, met lange, uitgerekte stukken waarin de gitaarpartijen elkaar steeds verder opstuwen. Hierdoor ga je als luisteraar helemaal op in de muziek.

White Manna heeft inmiddels nog vijf albums uitgebracht. Die staan hoog op mijn to do lijstje. Dit album is een must voor iedereen die houdt van lange, meeslepende jams en pure, ongefilterde energie.

Waardering: 4,2

1. Acid Head – 4*