Koos Alberts - Vechten voor Geluk (2008)

Label: Telstar

1. Samen Vechten (3:42)
  2. Zijn het Je Ogen? (3:10)
  3. Ik Verscheurde Je Foto (3:02)
  4. Kleine Kanariepiet (3:02)
  5. Als Iemand van Je Houdt (3:01)
  6. Ik Wil Altijd bij Jou Zijn (4:01)
  7. De Laatste Sirtaki (2:52)
  8. Eenmaal Kom Jij Terug (4:20)
  9. Met Gesloten Ogen (3:12)
  10. Zeven Rode Rozen (4:22)
  11. Enkele Reis (2:55)
  12. Kleine Vogel (3:04)
  13. Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten (3:20)
  14. Duizend Kleine Dingen (3:48)
  15. M'n Naam Staat Nog Steeds op de Deur (2:32)
  16. Jaren Komen, Jaren Gaan (3:04)
  17. Ik Verlang Zo Naar Jou (3:28)
  18. Blijf Nog een Nacht bij Mij (3:02)
  19. Ik Zal Je Nooit Vergeten (2:40)
avatar van B.Robertson
Na CNR en Sony belandde Koos Alberts uiteindelijk bij Telstar. Op 'Vechten voor Geluk' staan vier of vijf nieuwe nummers en de rest bestaat uit opnieuw opgenomen oude nummers. Nou worden nummers over het algemeen zelden beter als ze opnieuw opgenomen worden en Koos Alberts vormt daar geen uitzondering op. Over het algemeen worden de nummers in kwestie niet altijd klakkeloos nagespeeld, maar stuk voor stuk gaat mijn voorkeur uit naar de originele uitvoeringen. Anton Hoes schreef veelal de nieuwe nummers. 'Samen Vechten' is best een leuke single maar 'Kleine Kanariepiet' is niks. Dat nummer overschrijdt de grens van wat ik verdragen kan. Op het niet echt mooie gehamer van de drumcomputer na werd er niet bezuinigd op echte instrumenten. Je krijgt gitaren, keyboards, trompet, saxofoon, accordeon en een koor te horen. Tevens werd er speciaal voor het eerste nummer een sologitarist opgetrommeld. Men heeft wel eens minder moeite gedaan voor het inspelen van een Koos Alberts-album.