Last Step - You're a Nice Girl (2005)

Canada
Electronic
Label: Planet Mu

1. You're a Nice Girl (3:41)
  2. Soda (4:25)
  3. Breaker's Know (3:38)
  4. You're a Nice Girl Remix (4:23)
avatar van Goodfella
Dit schijnt dus een alterego van Venetian Snares te zijn. Een berichtje in de Warp nieuwsbrief laat in ieder geval weinig te raden over: " Last Step - A well known electronica artist Snares in some new fans with this delightful poppy take on Drill and bass."

Snares goes electro onder een andere naam. Erg leuke verrassing dit!

You're a Nice Girl is een leuk nummer met een voicesample die me doet denken aan Snares' nummer Dad. Klinkt wel goed, maar een beetje kaal. Minste nummer van de release imo.
Hoogtepunt van deze plaat is voor mij Soda, zaagt en loopt lekker en heeft helemaal een soort van AFX sound over zich. Breakers Know heeft ook een beetje die AFX/Analord sound over zich. Persoonlijk vind deze twee nummers een stuk interessanter klinken dan de meeste Analord releases, maar da's een kwestie van smaak.
You're A Nice Girl Remix pakt aan het eind wat beter uit dan het orgineel, de voicesample ondergaat van allerlei effecten en met dit nummer wordt de plaat mooi afgesloten.
De vreemde maatsoorten ( meestal 5/4 ) van alle nummers geven het geheel nog een wat aparter karakter.

Kortom een leuk Analord-achtig electro plaatje van Mr. Funk

Het is overigens niet officieel bevestigd dat dit Venetian Snares onder een andere naam is, maar aangezien de meeste bronnen zulke duidelijke hints geven is het wel erg aannemelijk.

Warpmart newsletter:
"A well known electronica artist Snares in some new fans with this delightful poppy take on Drill and bass."

Bleep:
"In "odd" time signatures. Perhaps by someone well-known already."

En aangezien Mr. Last step ook uit Canada komt en in 'vreemde' maatsoorten produceert kunnen we het haast wel raden...

Goodfella schreef:
Dit schijnt dus een alterego van Venetian Snares te zijn. ...

Ah je was me al voor

Erg coole EP inderdaad!

Dit is overduidelijk VSnares, maar het schijnt dat de EP door twee mensen is gemaakt (misschien door VSnares en Mike van Mu-Ziq samen?)..

Vette tracks vol met analoge sounds. Dus rauwe onbewerkte drummachines en oude scheurende analoge synths. Het concept lijkt veel op Analord inderdaad, maar de sound is toch net iets ruwer en ook een stuk minder minimaal dan de meeste Analords.

Mijn favoriet is Breakers Know vanwege die heerlijke flow, dat zeer vreemde maar zoo Funk-y ritme.. Prachtige synths ook en een heel 'volle' sounds... goeie shit..

'last step' is trouwens een functie op oude drummachines die met een 16-staps stepsequencer werken. Met deze functie kan je aangeven hoeveel van de 16 stappen worden gebruikt.
Je hoort dat het aantal stappen waaruit de sequences bestaan steeds wordt afgewisseld, waardoor de maatsoort uiteraard steeds veranderd.
Als er 15 stappen IPV 16 in één sequence zitten, is 1 sequence dus 3 maten van 5/4 (IPV van de gangbare 4 maten van 4/4).
Maar soms hoor je ook 11/4 of 14/4 langkomen, als is het maar voor een paar maten.
Het knappe vind ik dat alle geluiden toch ritmisch 1 geheel vormen, ondanks de verschillende maatsoorten (per instrument zelfs soms).
Ritmisch is deze EP heel origineel en Vsnares-style jazzy.

De enige niet heel vette track vind ik de laatste, de remix van track1. Hij's een beetje kaal en de samples vind ik erg lelijk (die pitchshift- en ringmodulator-achtige effecten over de stem..)
De laatste minuut van de track is wel weer heel nice.

avatar van Onderhond
Degelijk, maar zeker niet meer dan dat. Weinig speciaals te horen hier, beetje been there, done that. Leuk als filler, deze release, maar verder niet echt een track die mij aanspreekt.

Net 3*, zou me inderdaad ook niet verbazen moest dit een Snares release zijn. Ongeacht z'n imago blijft de muziek van de beste man toch te braaf.