Blues Control & Laraaji - Frkwys Vol. 8 (2011)

Folk / Electronic
Label: Rvng

1. Awakening Day (8:37)
  2. Light Ships (11:32)
  3. City of Love (8:43)
  4. Freeflow (7:35)
  5. Somebody Scream * (35:03)
  6. Astral Jam * (17:21)
avatar van Ducoz
Wat mij betret is Blues Control in combinatie met Laraaji een zeer geslaagde combinatie.

Beide weten de mystiek van elkaars muziek dus danig te versterken dat we bijna een etherisch niveau bereiken. Wat die laatste 0,5 in de weg staat is de kwaliteit van de persing.

Laraaji en Blues Control bevinden zich ergens in een ruimte van eternal bliss en weten hemelse klanken met geluidjes en echos te verweven, waardoor het gaat leven.. meanderen.. zweven. Prachtige plaat. Laraaji met zijn chants en zither, Blues Control met hun abstracte vorm van Krautrock.. Het vinyl klinkt soms wat dof of tikkerig (zelfde euvel als Icons Give Thanks, van the Congos op FRKWYS).