Kyla La Grange - Ashes (2012)

Pop / Folk
Label: Sony

1. Walk Through Walls (3:56)
  2. Courage (4:15)
  8. Heavy Stone (4:11)
  9. You Let It Go (2:41)
  10. Catalyst (4:05)
  11. Lambs (11:39)
  12. Love You Better * (2:58)
  13. Walk * (2:47)
  14. The River * (3:45)
avatar van Angelo
Eén van de betere singles van 't jaar? Vampire Smile! Geweldige mix van bombastische pop en folk. De volle klanken van de instrumentatie zijn echt geweldig. Naar mijn mening is het liedje echt goed geproduceerd. Kyla La Grange is iemand om in de gaten te houden. Mooie stem heeft ze overigens.
Ik ben benieuwd wat ze nog allemaal voor ons in petto heeft. Vampire Smile smaakt naar meer.

avatar van Tha)Sven
Helemaal mee eens, wordt een release om in de gaten te houden. Ze heeft een mooie eigen stijl ontwikkeld en haar eerdere nummers beloven veel.

Lacrymosa
Ik kijk hier zo ontzettend naar uit. Wat een geweldige stem! Heavy Stone was een van mijn favoriete liedjes vorig jaar. Ik snap niet waarom ze nog niet zo populair is. Mischien komt dit nog na dit album?

'Geweldige nummers die me aan Stevie Nicks en heel soms een klein beetje aan Kate Bush doen denken'.
Dat was de eerste indruk die ik kreeg toen ik de clips hoorde die al uit waren.

En inderdaad: deze dame maakt soms opzwepende pop-folk nummers met hier en daar een beetje mysterie. Pop met een bite zou je ook kunnen zeggen.

La Grange schuwt de grote gebaren zeker niet en juist dat maakt Ashes tot een vrij opvallend album en dat is knap aangezien er elke week weer weer albums uitkomen van zangeressen waar we voorheen nooit van gehoord hebben.
Tel daarbij op dat de nummers vrij makkelijk in het gehoor liggen zonder bestempeld te kunnen worden als 'gewoontjes' of 'saai' en dan kunnen we concluderen dat Ashes wel eens één van de opvallender debuutalbums van 2012 zou kunnen gaan worden en wie weet wat we nog gaan horen van deze artiest.

Kyla La Grange is de naam.

avatar van Angelo
Indiemeisjes zijn geliefd, dat is al langer bekend. Velen van hen zijn echter niet of nauwelijks in staat om een heel album met degelijk songmateriaal te kunnen vullen. Kyla La Grange heeft dat probleem niet. Ondanks haar bereik zeer beperkt is, benut ze haar vocalen optimaal in deze gevarieerde collectie liedjes. Van lichte, enigszins zweverige nummers naar zwaardere, zelfs boos overkomende nummers: La Grange lijkt alles met gemak en overtuiging te kunnen brengen. Dat levert 'n interessant debuut op.

Aanvankelijk leek 't Lykke Li-achtige Vampire Smile het hoogtepunt van Ashes te worden, maar die eer gaat uiteindelijk naar de angstige sfeer van To Be Torn; na 't horen van dit nummer zijn vergelijkingen met - niemand minder dan - Kate Bush zeker niet ondenkbaar. Ook het stevigere werk mag er zijn. De tamelijk dreigende ondertoon van Been Better is bijvoorbeeld ook één van de toptracks van het album. De garantie die La Grange de luisteraar te bieden heeft is dat geen van deze nummers zal afdalen tot de middelmaat. Alles is/blijft consistent goed, en drie voornoemde noemers zijn zelfs bijzonder sterk.

Ook al zou Ashes niet het gehoopte succes opleveren; nu ze deze puike (indie)popplaat op haar cv kan toevoegen, lijkt de definitieve doorbraak weer een stap(je) dichterbij. De potentie spat van dit album af.

avatar van Gretz
Vampire Smile is inderdaad een fantastische single. Ik ga heel snel het hele album checken.