Meindert Talma & De Rode Kaarten - Eenmaal Oranje (2012)

Label: Excelsior

1. Koning van de Kluts (André Hoekstra) (3:05)
  2. Wereldkampioen (Bert van Marwijk) (2:25)
  3. Een Vrouw van 39 (Edwin van der Sar) (4:26)
  4. Ik Maak Geen Fout (Theo Snelders) (3:30)
  5. Wilhelmus (Barry van Galen) (3:33)
  6. Marokko of Nederland (Otman Bakkal) (3:55)
  7. Voetballers Met Baarden en Snorren (Romeo Zondervan) (4:46)
  8. Noemt U Mijn Naam Maar Niet (De Anonieme International) (3:19)
  9. 1000 Stukken (Marcel Peeper) (2:11)
  10. Lena (Chris Walder) (3:42)
  11. Oekie Hoekema (3:21)
avatar van pjh1967
In Voetballers met baarden en snorren wordt de bekerwedstrijd uit 1977 van PSV tegen "mijn" FC Wageningen (1-6) uitvoerig bezongen. Clipje is hier te vinden.

Cd is tevens goed aan te horen voor zij die niet van voetbal houden.

avatar van Slowgaze
Dat laatste is fijn om te horen. Gezien mijn tic voor Nederlandstalige muziek lijkt dit me wel een interessant album, maar met voetbal heb ik compleet niks. Straks deze maar even proberen.

avatar van pjh1967
Vandaag ontvangen als lid van de supportersclub van Excelsior. Precies op de openingsdag van het EK!

Ja hier ook, wel een leuk initiatief, maar muzikaal vind ik het niet zo bijzonder.

avatar van Slowgaze
Oei, ik had even lid moeten worden dan (ik heb het zo vaak overwogen, maar het kwam er maar niet van). Ik vind het wel een tof album, gaat richting *4, maar vijftien euro vind ik dan wel weer aan de dure kant.

Ik ben dan weer wel lid, maar anders had ik dit album nooit gekocht.
Blijf het initiatief van Excelsior erg waarderen.

avatar van philtuper
deric raven schreef:
Ik ben dan weer wel lid, maar anders had ik dit album nooit gekocht.
Blijf het initiatief van Excelsior erg waarderen.

Nou Deric, als je 'm missen kan wil ik 'm graag van je overnemen. Ben wel benieuwd!

Nee, ik hou hem; een betere prestatie dan het Nederlandse Elftal.
Nummers blijven best wel hangen.
Binnenkort een nieuwe luisterbeurt.

avatar van oruiz
erg leuke plaat. Niets anders verwacht van mijn favoriete Groninger. Met als hoogtepunt Een Vrouw van 39, wat een tragiek.

avatar van Geert van der Loo
De Boegies, Ede Staal, Bert Hadders, Meindert Talma. Allemaal Gronings en allemaal zo uniek. Deze CD van Talma mag er ook weer zijn hoor. Grappige weetjes over voetballers die 1x in het Nederlands elftal hebben gespeeld, op bijzondere wijze door Meindert Talma bezongen. Opgenomen in de voetbalkantine van VV Helpman, die nog bedankt wordt voor het gerstenat.
Hoogtepunt van de CD is “Een vrouw van 39”, alhoewel dit eigenlijk een nogal vreemde eend in de bijt is. Het gaat zijdelings over Edwin van der Sar (Flappie, IJskonijn, de Vliegende Hollander, Edwin van der Saai), maar deze heeft natuurlijk heel wat vaker dan 1x het doel van Oranje mogen verdedigen. Maar het nummer was blijkbaar te fraai om op de plank te laten liggen. Al eerder bezong Meindert de nauwe scheidslijn tussen de opwinding door voetbal en de lichamelijke opwinding in het al net zo fraaie ‘Rummenigge’ van de CD Leave Stumper. Dezelfde thematiek in nu het tragikomische “Een vrouw van 39”, prachtig.

avatar van EttaJamesBrown
Prachtoptreden vanmiddag. Zweterige voetbalshirts omlijsten de band. Ook de zangeressen.

I Luv’ it