Moritz von Oswald Trio - Fetch (2012)

Finland / Verenigd Koninkrijk
Electronic
Label: Honest Jon's

1. Jam (17:31)
  2. Dark (7:06)
  3. Club (11:56)
  4. Yangissa (14:10)
avatar van FlyLo
@tuktak: nieuwe coverstijl betekent hier ook nieuwe muziekstijl? Of gaan ze op hetzelfde pad door?

tuktak
Geen grote verandering, nog steeds eenzelfde stijl die zich lastig valt te omschrijven. Jazzy dubtechno met wat ambient, maar ditmaal ook meer techno.

Het debuut Vertical Ascent is een plaat waarin beats ook aanwezig zijn, maar zachter en meer in dienst van het geheel. Elke nieuwe plaat zet de beats juist meer op de voorgrond.
De track Jam op deze plaat doet mij zelfs een beetje aan als bijvoorbeeld Bola, donkere downtempo beats, die hier niet door melodielijnen wordt bijgestaan, maar door jazzy trompetten en wazige geluiden.
Dark is een enorm slome roller, dieper en warmer dan er op de andere platen te vinden is. Ook ditmaal is er gekozen om met zijn vijven te werken, dit komt het volume duidelijk ten goede. Club is vervolgens de meest techno georiënteerde track, klinkt ontzettend berlijns, redelijk minimaal. Hangissa houdt dezelfde vibe maar gaat veel meer richting dub. Deze laatste 2 tracks zou je wel als dansbaar kunnen beschouwen, maar dan nog wel met een biertje in je hand.

Sowieso een meer uitgesproken plaat, wat niet betekent dat de inhoud beter is dan voorgangers, die zijn gewoon meer rechtlijniger en zoals de titel van de vorige plaat ook zegt horizontaler.
Fetch is daarentegen voller, toegankelijker en compacter, waardoor ik het hun beste plaat tot nu toe vind.

avatar van Nakur
Patsboem, dit klinkt echt heerlijk! Precies op het moment dat ik voorgangers Vertical Ascent en Horizontal Structures aan het ontdekken ben, komt hun nieuwe plaat binnen. Ik zal over een tijdje wel eens een review plaatsen, maar ik wil mijn enthousiasme al wel nu kenbaar maken!

6 oktober in Essen! Zin in ! Like

avatar van Nakur
Ligt niet op de hoek...

avatar van essence
Heel chille dubtechno. Doet me bij momenten denken aan de gloriedagen van Nonplace Urban Field en Gregory Fleckner Quartet Quintet.
Zoals gezegd heel chill, maar tegelijkertijd ook heel vol. Geluidjes komen vanuit alle hoeken in de tracks gesprongen.
Héél fijne plaat!

avatar van sander.
Grote stap sinds Horizontal Structures, dit is veel concreter en op het eerste gehoor ook dieper. Er zitten echt sensationele stukken tussen, verder is alles heerlijk onderhoudend.