Fire! with Oren Ambarchi - In the Mouth - a Hand (2012)

Zweden / Australiƫ
Jazz / Rock
Label: Rune

1. A Man Who Might Have Been Screaming
  2. And the Stories Will Flood Your Satisfaction (With Terror)
  3. He Wants to Sleep in a Dream (He Keeps in His Head)
  4. Possibly She Was One, or Had Been One Before (Brew Dog)
J.B.
En de driehoeksverhouding is compleet? Tof zeg, ben zeker benieuwd na de eerdere geslaagde samenwerking met Jim O'Rourke (en na deze plaat).

avatar van Paap_Floyd
W00t 'And the Stories Will Flood Your Satisfaction (With Terror)'

avatar van Supernormal
Deze samenwerking al live gezien. Heerlijk!

Ik Doe Moeilijk
Episch!

Alles waar ik op hoopte na het luisteren van You Liked Me Five Minutes Ago, misschien zelf meer dan dat. Waar de electronica op dat album al intens was, worden de sonische texturen hier naar een hoger plan getild, mede door Oren Ambarchi natuurlijk.

Naast dat het intens is, is het ook meer gefocust vind ik. De spelers lijken beter op elkaar ingespeeld, de interactie is levendiger. Met name de drummer vind ik vrijer spelen: hij durft meer in het moment, de improvisatie, op te gaan en het stramien van de rock ritmes los te laten.

Net wanneer je denkt dat het wel even rustiger zal gaan, na de extravagante, orgiastische geluidseruptie op track twee, knalt dhr. Berthling me er toch ongenadig in met een bass riff dat je hoofd en lichaam compleet op hol doet slaan. Waanzin, pure gekte, heerlijk. Of om tuktak te quoten:
johan brethling is ook een baas zeg.

Hier ga ik nog lang van genieten.

Misterfool
Wat een rete-intens album. Free-jazz die op de hoogtepunt echt volkomen manische gekte biedt. Door de rockritmes zijn die hoogtepunt ingebed waardoor er nog een soort logische opbouw is. 4.5*