De Havenzangers - Te Land - Ter Zee - En in 't Café (1989)

Label: CNR

1. Ik Zie 'N Pils (3:08)
  2. Viva La Samba (6:05)
  3. Vogeltje Wat Zing Je Vroeg / Troelala / Moederdag in Afrika / Bloesjes en Seringen / Wat Is 'T Zwaar / M'n Hart Is 'N Kegelbaan / Hoe Je Heette Dat Ben Ik Vergeten / Proost Kameraad (5:04)
  4. Oh When the Saints / Proost Allemaal / Whisky / We Hadden Graag 'N Cognakkie / Be My Boogie Woogie Baby (3:45)
  5. Rome We Komen / Italia 1990 Wereldkampioen / Rome We Komen (4:59)
  6. Lambada / Olélé Olàlà / Copacabana / We Dansen de Lambada / Lambada (4:11)
  7. Verliefd in Parijs / Jij Bent de Mooiste Stad / Milord / Zo Is Parijs / the French Can Can (4:47)
  8. De Papagaaienwals (4:32)
  9. Let's Dance / Rok en Rollen op de Knieën / de Boerenrock / Oh Marie / Alles Kan een Mens Gelukkig Maken (4:31)
  10. Een Beetje Verliefd / de Glimlach van een Kind / You'll Never Walk Alone (5:25)
avatar van Brunniepoo
Met de klassieker Ik zie een Pils. Rome We Komen (hoe kom je erop?) werd in die tijd ook nog wel op de radio gedraaid, totdat het WK een deceptie bleek, toen was dat snel weer over.

Verder deels covers van nederklassiekers en vertalingen van buitenlandstalige klassiekers rondom twee centrale thema's: vrouwen en drank, en dan vooral als medley. En dat overgoten met een scheutje joligheid en wat nostalgie. Tja.

avatar van B.Robertson
'Ik Zie 'n Pils' is dusdanig flauw dat ik er ook nog wel om kan lachen. Het nummer is voor mij beter te verteren dan "s Nachts na Tweeën', dat echter iets meer pit bevat dan de nummers van 'Te Land - Ter Zee - en in 'T Café'. De muziek van dat album komt wat futloos op me over, alsof ze dit met een kater hebben opgenomen. Ze gaan niet echt lekker los. Het ontbeert energie en zet mij niet aan tot enige activiteit.
Deze eerste kennismaking met de Gelderse formatie is meteen de laatste. Het album kreeg een onderscheiding volgens de Engelse Wikipedia: De Havenzangers received an Edison Award for the album Ter Land Ter Zee en in 't Café. Eind jaren 80 gingen ze op tournee in Canada en de Verenigde Staten.

avatar van Brunniepoo
B.Robertson schreef:
Eind jaren 80 gingen ze op tournee in Canada en de Verenigde Staten.

Kroegentocht?

avatar van B.Robertson
Brunniepoo schreef:

Kroegentocht?

1984: Na een iets minder succesvolle periode besluit de groep een Engelstalige medley (De Country-Dans) op te nemen. De vrouw van een naar Canada geëmigreerde vriend vraagt een optreden van De Havenzangers voor haar verjaardag, waarop de groep naar het Noord-Amerikaanse continent vertrekt voor een aantal optredens voor Hollandse vrouwen die met Canadezen getrouwd zijn. Hoogtepunt uit die tournee is een optreden in het televisieprogramma Good Morning America. In 1987 en 1989 doet de groep opnieuw de Verenigde Staten en Canada aan. (Muziekencyclopedie).

avatar van nlkink
Traden ze alleen maar op voor Nederlandse vrouwen die met Canadese mannen waren getrouwd? Waren er in heel Canada dan geen Nederlandse mannen die met Canadese vrouwen waren getrouwd? Dat kan ik me haast niet voorstellen. En waren Nederlandse immigranten - ik heb het nu over Nederlandse man, vrouw en kinderen - niet welkom bij de concerten bij de Havenzangers? Dat vind ik vreemd. Of was dit misschien contractueel vastgelegd? Dat zou inhouden dat de tweede generatie helemaal het nakijken had. Die werd misschien zelfs wel de toegang tot de geluidsdragers van De Havenzangers ontzegd. Het zou me niks verbazen dat hier weer het kwade genius Henk Pleket achter zat. Er waren voor die man ook geen grenzen, letterlijk en figuurlijk.
Met de oorspronkelijke sound van De Havenzangers had dit al natuurlijk niks meer te maken. Eerder met de Havenkroegzangers.