Mantas - Death by Metal (2012)

1 stem

Label: Relapse

1. Legion of Doom ["Death by Metal" Demo Version 1] (3:42)
  2. Evil Dead ["Death by Metal" Demo Version 1] (3:22)
  3. Mantas ["Death by Metal" Demo Version 1] (2:42)
  4. Death by Metal ["Death by Metal" Demo Version 1] (2:36)
  5. Power of Darkness ["Death by Metal" Demo Version 1} (3:20)
  6. Legion of Doom ["Death by Metal" Demo Version 2] (3:41)
  7. Power of Darkness ["Death by Metal" Demo Version 2] (2:40)
  8. Death by Metal ["Death by Metal" Demo Version 2] (2:40)
  9. Evil Dead ["Death by Metal" Demo Version 2] (3:26)
  10. Legion of Doom (Rehearsal Early 1984) (3:53)
  11. Mantas (Rehearsal Early 1984) (3:20)
  12. Death by Metal (Rehearsal Early 1984) (2:39)
  13. Evil Dead (Rehearsal Early 1984) (4:10)
  14. Rise of Satan (Rehearsal Early 1984) (3:57)
Ik heb deze demo's al jaren als bootleg. Ze worden vaak gezien als de eerste death metal opnames. In een garage opgenomen op tape, dus de kwaliteit is niet best. Of de kwaliteit nog wat verbeterd is voor deze cd-uitgave weet ik (nog) niet. Ook muzikaal heeft het bij lange na nog niet het niveau van het latere werk van Death.

Een die-hard als ik moet dit eigenlijk in huis hebben, al weet ik nu al dat ik 't dan toch nooit draai. Wat dat betreft is het gunstig dat deze opnames onder de originele naam Mantas zijn uitgebracht, want de gemiddelde Death liefhebber zou zich anders misschien bekocht voelen.

Ik wacht nog even met stemmen tot ik de kwaliteit heb kunnen beoordelen.