Heretoir - Substanz (2012)

Duitsland
Label: Northern Silence

1. Erwachen Im Dunkel (6:19)
  2. Ein Schrey in die Nacht (7:29)
  3. Verblasst (2:36)
  4. Ausgeburt (7:57)
  5. Weltenwandler (11:29)
  6. Herbstwind (6:00)
  7. Trümmerwelten (3:11)
  8. Nihil (3:23)
  9. Aura (2:33)
  10. Erwachen im Dunkel (2012) (6:15)
  11. Ein Schrey in die Nachtl (2012) (6:51)
  12. Verblasstl (2012) (2:43)
  13. Ausgeburtl (2012) (8:53)
  14. Herbstwindl (2012) (6:10)
  15. Snow Coloursl (2012) (4:37)
avatar van Metalhead99
Wat is nou precies deze release zullen de geïnteresseerden wel denken.
De eerste CD, track 1 t/m 8 zijn de oude opnames van de .Existenz. EP (t/m track 6), Trümmerwelten (van de The World Comes to an End in the End of a Journey Split) en Nihil (Split met Thränenkind).
De tweede CD zijn de heropnames van de .Existenz. EP (opgenomen in 2011 en 2012). De maker (Eklatanz) vond dat het oude materiaal iets moderner en passender (bij het huidige Heretoir geluid) mocht klinken. Verder bevat deze CD ook het eerste nummer dat niet enkel door hem geschreven is (Snow Colours). Hier kreeg hij bij het schrijven hulp van Nathanael (Thränenkind, Bonjour Tristesse, Agrypnie en Heretoir bij live optredens).

Ik vond de originele EP eigenlijk al best goed. Ik vond die best bij de huidige Heretoir passen in de zin van dat je al goed kon horen welke stijl Heretoir aan zou houden.
Wat ik dan ook bijzonder vind is dat ik de tweede CD nóg beter vind en dus zeker een toevoegende waarde vind hebben bovenop de oude opnames. Qua sound slaat het inderdaad beter aan op de langspeler van vorig jaar en daarnaast vind ik Snow Colours een geweldig nieuw nummer.
Een aanrader voor de liefhebbers van dit project. Mensen die niet bekend zijn met Heretoir kunnen het beste met de originele EP beginnen en dan met de langspeler, of gewoon puur met de langspeler. Wat meer kennis van de muziek van het project is namelijk wel leuker bij het luisteren naar deze plaat.