The Young - Dub Egg (2012)

Label: Matador

1. Livin’ Free (4:26)
  2. Don’t Hustle for Love (2:17)
  3. Dance with the Ramblers (6:06)
  4. Poisoned (3:23)
  5. Only Way Out (3:17)
  6. Plunging Rollers (4:40)
  7. White Cloud (2:49)
  8. Numb (5:55)
  9. The Mirage (3:38)
  10. Talking to Rose (4:05)
avatar van Bartjeking
Redelijk fijne plaat toch, deze van 'The Young'. In eerste instantie wilde ik er niet eens aan beginnen omdat ik een vreselijk slechte beoordeling (en achteraf een inhoudelijk waardeloze recensie) las op festivalinfo.nl (recensie) . Maar zoals wel vaker slaan dit soort figuren compleet de plank mis en aangezien ik dat regelmatig meemaak heb ik toch mijn stoute schoentjes uit de kast gehaald (een van mijn véle paren). Het resultaat is geen wereldschokkend album, maar een prettig aantal luisterervaringen ben ik toch wel rijker. Wat wil een mens nog meer? (ik weet daar overigens wel een antwoord op).

En jongens en meisjes; vinden jullie de sound ook niet heel veel weg hebben van Ome Neil Young & Gek Paard? Qua gitaarsound hoor je in ieder geval goed terug waar ze hun inspiratie vandaan halen. Luistert u bijvoorbeeld maar eens naar het openingsnummer 'Livin' Free'. Ook The Black Keys zijn een goed uitgangspunt om mee te vergelijken, maar die hebben ongetwijfeld ook wel eens naar de gruizige sounds van Neil geluisterd. Voor de rest houdt de vergelijking dan ook op, want kwalitatief ontstijgt de oude 'Young' deze jongere 'Young' natuurlijk vélen malen. 3.5*........