Anita Baker - Compositions (1990)

R&B
Label: Elektra

1. Talk to Me (5:05)
  2. Perfect Love Affair (5:19)
  3. Whatever It Takes (5:35)
  4. Soul Inspiration (5:19)
  5. Lonely (4:31)
  6. No One to Blame (4:42)
  7. More Than You Know (4:50)
  8. Love You to the Letter (7:21)
  9. Fairy Tales (7:53)
avatar van Snakeskin
mooie plaat die op het randje is.

avatar van Snakeskin
Nou, hier mogen best nog wel wat stemmen bij. Deze plaat is veeeeeeeel beter dan het aantal stemmen doet vermoeden.

avatar van Snakeskin
deze plaat heeft dit jaar nog geen enkele stem gekregen, dat is heel wonderbaarlijk.

Hendrik68
Heb vorig jaar wel degelijk gestemd. Dijk van een stem deze dame, moest destijds zoals wel vaker nog een bestelling doen bij de platenclub en had hierover veel goeds gelezen. Dus ik dacht, waarom niet? Het is eenvoudigweg mijn muziek niet. De term R & B bestond toen nog niet in deze context. Het werd gebracht als Soul van de bovenste plank. En dat is het ook. Dat mens kan zingen als geen ander, daarvoor de 3 sterren, maar de composities zijn te zwak en overal langer dan nodig. Ik heb hem een keer of wat gedraaid en daarna is de CD in de CD kast verdwenen om er nooit meer uit te komen. Als Mellencamp, Dylan, Springsteen etc. je dagelijkse kost is vind ik het nog knap van mezelf dat ik de moeite heb genomen voor deze CD. Ik sta over het algemeen wel open voor andere muziek en soms levert dat verrassende resultaten op. Bij mevrouw Baker ben ik blij dat ik zo'n uniek stemgeluid heb mogen ontdekken, maar meer ook niet.

avatar van dynamo d
Mijn favoriete album van Anita Baker met prachtige nummers als Fairy Tales, Talk to Me, Soul Inspiration en Perfect Love Affair. Lekkere soul/R&B muziek met de mooi jazzy soul stem van Anita Baker.

Alle albums van haar zijn top!!