Sandrine François - Et Si le Monde (2002)

1 stem

Frankrijk
Label: BMG

1. Et Si le Monde (4:15)
  2. Emmene-Moi (3:55)
  3. Il Faut de Temps (3:57)
  4. Sur Mon Nuage (2:59)
  5. Celui de Trop (3:17)
  6. Il Sait (3:06)
  7. Elle Attend Toujours (3:35)
  8. Comme une Etincelle (3:36)
  9. Tu Fais Partie de Moi (4:26)
  10. Ton Jour de Chance (3:17)
  11. Parce Que C'est Toi (4:34)
  12. Folle de Lui (4:06)
  13. Raison d'Etre (4:14)
  14. En Dedans (3:16)
avatar van Emile93
Sandrine Francois deed in 2002 mee met het Eurovisie Songfestival voor Frankrijk met het nummer Il Faut du Temps. Dit jaar was dit mijn persoonlijke favoriete deelname. Ze werd uiteindelijk 5e met 104 punten.
Nadien is er niks meer van Sandrine vernomen op muzikaal gebied. Echter is ze met haar deelname altijd bij mij blijven hangen omdat ik, ondanks dat ik er destijds geen klap van verstond, mij ontzettend raakte. Begin dit jaar luisterde ik Il Faut du Temps opnieuw en vroeg ik me af of er nog meer muziek van haar bestond. Dit bleek dus zo te zijn: 1 album welgeteld. Na ontzettend lang zoeken naar een download, kreeg ik het voor mekaar om via een Chinese (!) site het album te downloaden. Ik was meteen verkocht. Na nog eens lang gezocht te hebben vond ik eindelijk een site waar het album te bestellen bleek. Dit heb ik meteen gedaan.

Sandrine heeft een prachtige stem met een groot bereik. Haar stem is een combinatie van die van Céline Dion en Delta Goodrem. Beide zangeressen (maar vooral de laatste) vind ik erg goed. Geen verrassing dus dat de stem me aansprak, maar haar muziek op dit album zit goed in mekaar. Met een afwisseling van prachtige ballads en iets snellere nummers is dit album zeer aangenaam. Maar Sandrine's stem komt toch het beste tot zijn recht bij de ballads. Wat een strot!

Afijn, ik kan een boek schrijven over deze artieste, maar daarmee zal ik niemands enthousiasme stimuleren. Het is en blijft jammer dat Sandrine maar 1 album heeft opgenomen, maar blijkbaar is het wel een album wat (ook na 10 jaar inmiddels) zeer aangenaam wegluistert!