Alphawezen - L'Après-Midi d'un Microphone (2001)

Duitsland

6. Frost (4:14)
  7. 4043 (3:37)
  8. Fern (Sonar) (4:16)
  9. System2 (7:13)
  10. Electricity Drive (4:04)
  11. Après Midi (10:16)
  12. Untitled (1:26)
avatar van Onderhond
Alphawezen is een heerlijk Duits loungy-downtempo-triphop duo, balancerend tussen warme zwoele en ijzig kille sferen.

"System1" is een zeer mooie opener, geen vocals te bekennen, maar warme samples, mooie melodie en rustige basslines. Toch zit er een zekere kilte in het nummer ... een soort van melancholie die perfect past bij een ietwat druilerige herfstdag. "Into The Stars" introduceert de vocals van Asu Yalcindag, die perfect in het verlengde liggen van de sfeer die de muziek uitstraalt. Prachtige stem met een ijzige ondertoon. Een stemgeluid waar spaarzaam mee om wordt gesprongen, en op minder dan de helft van de tracks terug te vinden is. Een ietwat vreemde beslissing misschien, maar wel eentje die werkt. Een mooie balans tussen muziek en stem, waar geen van beiden overheersen, maar elk hun kans krijgen.

De toppers van het album bevinden zich wat meer naar het einde toe, met allereerst "System2". Een herwerking van "System1", wat langer, wat beter ondersteund, nog melancholischer. Een track die het album het beste samenvat. Al val ik nog het meest voor "Electricity Drive". Iets prominentere basses, vertraagde dnb ritmes, en een ijzingwekkend vervormde stem. Uitzonderlijke sfeer, werkelijk prachtig nummer.

Al bij al een uiterst goed album, warm maar treurig, tegen het melancholische aan. Echt een sfeerbrenger. 4*

Site : Hier
Samples + clips : Hier

avatar van tovenaar
Electricity Drive is wellicht de mooiste track die ik ken... Niet te beschrijven hoeveel sfeer er die track gepakt zit. 5*

avatar van Goodfella
En gewoon in z'n geheel hier via een online shop te beluisteren!

een heeeeel erg goed album. En Passant het nieuwe album vind ik dan duidelijk weer onderdoen voor dit album. L'apres midi... is echt meesterlijk. Stuk voor stuk electronische kunstwerkjes die over elke toon, maat en ritme heeft nagedacht voor mijn gevoel. En nog klinkt het heeeerlijk

avatar van Goodfella
"Into the Stars" en "Electricity Drive" zijn briljant, de overige tracks heerrrlijk chillend en de uitloop van "Après MIDI" doet me verlangen naar warmere tijden . Geen enkele dip te bekennen trouwens, maar op de twee genoemde tracks na ook weinig échte uitschieters. Kortom; zeer consistent en warmbloedig lounchalbumpje.

4+*

avatar van tovenaar
Gisteren is mijn Alphawezen-album uit de auto gejat... nondeju .

... (ohja, de radio is ook weg)

avatar van Onderhond
/me spreekt direct z'n onderwereld contacten aan.

Misschien kan ik nu wel ergens goedkoop een Alphawezen album scoren

Electro_
Electricity Drive reken ik ook als één van m'n favoriete nummers all time . (Haat die term!) Dat nummer draagt het album ook naar mijn mening. Maimouna kan ik ook wel waarderen.
Voornamelijk door Electricity Drive 3,5*

Weer een héle lekkere tip, waar ik met dit weer de afgelopen dagen dankbaar naar heb geluisterd. Ik moet wel zeggen dat de nummers met vocals me minder liggen dan de instrumentale nummers, hoewel Electricity Drive heel mooi is. Ook favoriet zijn System1, Maimouna, de tweede helft van Wald1 en Frost.