Vital Remains - Dechristianize (2003)

Label: Century Media

1. Let the Killing Begin (1:59)
  2. Dechristianize (8:56)
  3. Infidel (6:18)
  4. Devoured Elysium (5:46)
  5. Savior to None... Failure for All (6:37)
  6. Unleashed Hell (5:58)
  7. Rush of Deliverance (7:08)
  8. At War with God (7:55)
  9. Entwined by Vengeance (10:00)
avatar van mxfnck
Mega goede plaat! Vanaf het zalige 'O fortuna' intro, dat eindigt in een zwaar overtuigende Benton die schreeuwt 'let the killing begin', weet je dat het raak is. Vooral het titel nummer, dat zo retestrak begint met de onmenselijke drumpartijen, maar ook heerlijke groovende passages kent, is heel wat luisterbeurten waard. Het is beslist geen album dat je na 1 keer luisteren te gek vindt, maar laat het op je inwerken.

avatar van jeroencafeine
Geweldige plaat met geweldige vocalen van Glenn Benton (als altijd) maar niet alleen de vocalen zijn super, ook de gitaren zijn zeer indrukwekkend; goed contrast tussen de melodie en keiharde riffs. Ook de drums zijn echt ongelofelijk. Zegmaar een menselijke drummachine.. Antonio ``O' Fenomeno`` Donadeo doet zijn bijnaam als fenomeen zeker recht.

avatar van Fleppie
Ah, dacht al, de zanger is Glen Benton gaan imiteren. Inderdaad erg snelle drums, die doen denken aan 'Brain Drill' en zelfs 'Last Days of Humanity'. Kocht ooit een verzamel cd ('Deaf metal', in 1993), beginnend met Vital Remains, maar ze konden me toen niet zo bekoren. 22 Jaar later deze maar eens beluisterd. Nu wel.

avatar van _Rene
Zit dit met veel bewondering te luisteren. Erg goed hoe keiharde partijen afwisselen met melodie en bijna catchy riffs. Heeft iemand suggesties voor soortgelijke brute én goed geproduceerde platen?

avatar van Fleppie
_Rene schreef:
Heeft iemand suggesties voor soortgelijke brute én goed geproduceerde platen?

Anaal Nathrakh - In the Constellation of the Black Widow (2009)