Piano Magic - Life Has Not Finished with Me Yet (2012)

Label: Second Language

1. Matin (1:13)
  2. Judas (5:18)

met Josh Hight

3. The Slightest of Threads (4:20)
  4. Sing Something (4:08)
  5. Chemical (20mgs) (4:12)
  6. Lost Antiphony (3:55)
  7. Life Has Not Finished with Me Yet (3:31)
  8. (The Way We Treat) the Animals (6:50)

9. Jar of Echoes (4:59)
  10. Higher Definition (3:43)
  11. You Don't Need Me to Tell You (4:05)
  12. A Secret Never Told (4:36)

13. (Reprise) (0:16)
speeltuintje
Opnieuw een wonderlijke droomplaat van deze in mijn ogen fantastische band.
Ik heb absoluut niet de kritische kennis die jullie kennelijk allemaal hebben als ik me in deze site verdiep en zal proberen mijn mening te geven.
Na het instrumentale Matin opent de plaat met het 2 stemmige Judas. Spanning wordt rustig opgebouwd met oosterste invloeden, maar explodeert nooit.
The Slightest of threads sleept je tergend langzaam naar een prachtig einde. Het ijle fragjele dames stemmetje van sing songthing wordt gevolgd door een melancholisch chemical.
Het instrumentale Lost antiphony heeft een hoog The Cure gehalte met prachtig gekozen instrumenten. Na life has hot finished with me yet is the animals het eerste echte hoogtepunt van de plaat. De donkere mysterieuze sfeer vind ik hypnotiserend, een karakterestiek Piano magic nummer. Jar of echoes doet wat triphopperig aan.
Het snelle higher definition driijft op een Peter Hook achtige hoog gestemde bas.
You don't need to tell me vind vind ik niks zeggend, en a secrtet never told me, laat je achter in verwondering wat er nog meer in had gezeten.
Al met al weer een onevenwichtige PM plaat, zoals bijna altijd maar hij blijft groeien en de verslavende sound blijft me steeds weer grijpen, al mis ik knallers als Music won't safe you, en The end of a dark tired year. Voorlopig 4 stemmen omdat de plaat blijft groeien.

avatar van popstranger
Het eerste album dat ik van deze band beluister en als de rest van hun discografie even veelbelovend is dan zit ik goed voor een mooie ontdekkingstocht. Toch onbegrijpelijk dat deze band niet meer liefhebbers heeft... Dikke aanrader!