Yellowcard - Southern Air (2012)

Punk
Label: Hopeless

1. Awakening (4:23)
  2. Surface of the Sun (3:43)
  3. Always Summer (3:10)
  4. Here I am Alive (3:33)
  5. Sleep in the Snow (4:02)
  6. A Vicious Kind (3:53)
  7. Telescope (3:52)
  8. Rivertown Blues (3:34)
  9. Ten (4:47)
  10. Southern Air (4:22)
avatar van Fishy
Goed album, Geweldige lyrics.
Dit album is persoonlijker dan de andere van Yellowcard.
Nog steeds dezelfde stijl met de viool erbij, maar het is toch weer anders dan de rest.
Er staan rustige nummers op zoals Ten, maar ook wat snellere nummers zoals Rivertown Blues.
Dat zijn ook mijn persoonlijke favorieten van dit album.

Conclusie;
Goede nummers, Goede lyrics, Geweldig album en door de viool het Yellowcard-gevoel.

avatar van coldwarkids
Het is net als wat Oor rescensist schrijft over dit album, als je als band bekend staat om de viool, gebruik die violist dan ook wat vaker. Bij dit album is dat helaas niet echt het geval. Toch weer een perfect plaatje van Yellowcard.

avatar van lowieke
Dit album is in alles weer een stap naar het fantastische Ocean Avenue. Ik schaam me er niet voor maar ik vind dit echt een geweldige band....

avatar van jorro
Dit album is een solide pop-punk plaat. Niet perfect, maar het heeft genoeg sterke punten om het een plekje te geven in mijn playlists. Het is heerlijk energieke muziek met emotionele teksten.. Yellowcard staat bekend om hun unieke mix van pop-punk en viool, alleen is de viool hier wat minder aan de beurt. Het album voelt soms wat voorspelbaar aan, zonder grote verrassingen.

Het album begint sterk met Awakening, een nummer met snelle gitaarriffs en de kenmerkende viool van Sean Mackin. Het is een vrolijk en krachtig openingsnummer. Ookde rest van de plaat: staat gevuld met opzwepende drums, stevige gitaren en de herkenbare stem van zanger Ryan Key. Daarna volgt Surface of the Sun, een liedje dat wat serieuzer is en gaat over verdriet en het verwerken van verlies. Het is niet het meest opvallende nummer, maar het heeft wel een mooie boodschap.

Always Summer is een vrolijk, zomers nummer dat perfect past bij lange autoritten of luistermomenten maar het blijft een vrij typische Yellowcard-song zonder veel vernieuwing. Voor wie op zoek is naar meer emotie, is Telescope een mooi moment op het album. Ook al blijft ook dit wat binnen de veilige lijnen van hun eerdere werk.

Sommige nummers, zoals Here I’am Alive en Ten. Die voelen wat minder overtuigend aan en blijven niet zo goed hangen als de rest. Ze zijn niet slecht, maar ze vallen een beetje weg tussen de sterkere tracks.
Het titelnummer Southern Air sluit het album af met een emotionele noot. Het gaat over familie, thuis en herinneringen, en het laat een warme indruk achter. Het is een mooie afsluiter met een pakkende melodie.

Al met al is Southern Air een goed album, maar niet zonder zwakke punten. Het heeft een paar echte hoogtepunten, maar ook wat nummers die minder opvallen. Een prima plaat voor fans van het genre, maar geen absolute must-have.

Waardering: 3,6

Telescope - 4
Rivertown Blues - 3,6
Ten - 3
Southern - 3,5

Prima muziek, maar voor mij te soft waardoor ik hem niet snel meer uit de kast haal. Voor de rockliefhebbers zeker een aanrader.