Wow... deze jongens moeten klassieke muziek of iets dergelijks gaan schrijven of spelen.
Maar of dit album en dan met name
Fool's Epilogue een geslaagde combinatie is tussen 'barok' & 'beat' laat ik in het midden. Prachtig 'klassieke muziek' aandoend rocknummer, daar niet van, maar de zang klinkt hier wel heel erg geforceerd en soms zelfs 'n beetje vals. Deze zanger moet het ook gewoon houden bij de rockmuziek. Op zo'n moment mis je, hoewel soms ook over de top, plotseling ene Freddie Mercury. Misschien raar, maar ik moest ineens aan Queen denken. Maar van laatstgenoemde kon ik in die tijd zoiets dergelijks heel goed hebben. Dat heeft wellicht ook te maken met in hoeverre iets serieus bedoeld is of niet echt.
Maar een ding is waar... het zijn wel gasten die formidabel kunnen spelen. De afsluiter
The Lives of Others is mijn inziens nog het beste wat deze plaat te bieden heeft.
Starfull Jack vind ik ronduit een vervelend nummer. De overige composities spreken mij vooralsnog ook niet aan.
Enige frivoliteit, de bombast en de symfonische inslag kan ik dus zeker wel waarderen, desalniettemin is hetgeen dat Barock Project hier laat horen toch niet echt mijn progrockdinges (meer).