Robert Johnson - The Complete Recordings (2011)

Alternatieve titel: The Centennial Collection

Blues
Label: Sony

1. Kind Hearted Woman Blues (2:55)
  2. I Believe I'll Dust My Broom (3:02)
  3. Sweet Home Chicago (3:01)
  4. Ramblin' on My Mind (2:25)
  5. When You Got a Good Friend (2:40)
  6. Come on in My Kitchen (2:47)
  7. Terraplane Blues (3:03)
  8. Phonograph Blues (2:43)
  9. 32-20 Blues (2:53)
  10. They're Red Hot (3:01)
  11. Dead Shrimp Blues (2:34)
  12. Cross Road Blues (2:43)
  13. Walkin' Blues (2:33)
  14. Last Fair Deal Gone Down (2:41)
  15. Preachin' Blues (Up Jumped the Devil) (2:54)
  16. If I Had Possession Over Judgment Day (2:40)
  17. Kind Hearted Woman Blues (2:33)
  18. Ramblin' on My Mind (2:54)
  19. When You Got a Good Friend (2:55)
  20. Come on in My Kitchen (2:55)
  21. Phonograph Blues (2:36)
  22. Cross Road Blues (2:32)
  23. Stones in My Passway (2:31)
  24. I'm a Steady Rollin' Man (2:40)
  25. From Four Until Late (2:27)
  26. Hell Hound on My Trail (2:40)
  27. Little Queen of Spades (2:15)
  28. Malted Milk (2:24)
  29. Drunken Hearted Man (2:32)
  30. Me and the Devil Blues (2:38)
  31. Stop Breakin' Down Blues (2:26)
  32. Traveling Riverside Blues (2:42)
  33. Honeymoon Blues (2:20)
  34. Love in Vain Blues (2:21)
  35. Milkcow's Calf Blues (2:26)
  36. A Little Queen of Spades (2:23)
  37. Drunken Hearted Man (2:30)
  38. Me and the Devil Blues (2:36)
  39. Stop Breakin' Down Blues (2:21)
  40. Guitar Figure (Test Groove Before Traveling Riverside Blues) / Traveling Riverside Blues (2:56)
  41. Johnson Speaks (Test Groove Before Love in Vain Blues) / Love in Vain Blues (2:29)
  42. Milkcow's Calf Blues (2:18)
avatar van Ducoz
Weer alles compleet, whoopie!

Ook mooi is dat er maar 2 foto's van de beste man zijn gemaakt, dat is in ieder geval wat men weet.
Verzamelaar 10010 is dus geen uitzondering, zelfde hoes foto en zelfde tracks als de meeste andere omdat er gewoon weg geen ander materiaal is. Wel vind ik de artwork mooi, dat geeft dit dan net een beetje dat extratje mee wat deze release leuk maakt.

Maakt allemaal niet zoveel uit inderdaad, nog steeds geweldige blues.. Wel ben ik van mening dat deze release beter klinkt dan die bekendere uit 1990. Er is wat geremastered, maar zonder dat de sfeer van de nummers verloren gaat. De volgorde in de tracklist is ook wat gevarieerder (het waren 2 sessies, deze zijn opgesplitst op de discs: San Antonio en Dallas recordings), met minder herhaling tot gevolg. Gek genoeg wel de cd versie pakken dan, want die klinkt een heel stuk anders dan de LP; beter!

avatar van spinout
Ik ben het met ThirdEyedCitizen eens, dat deze uitgave een verbetering is qua geluid. Het klinkt allemaal wat helderder. Wie nog niets van de man heeft, kan het beste deze aanschaffen.

Gisteren deze release gekocht en absoluut geen spijt van. Een verbetering t.o.v. de versie uit 1990, met name vanwege het geluid en de volgorde van de tracks.