Tosca - J.A.C. (2005)

Oostenrijk
Electronic
Label: !K7

1. Rondo Acapricio (6:11)
  2. Heidi Brühl (4:44)
  8. Naschkatze (4:18)
  9. Züri (5:29)
  10. Sala (8:18)
  11. Forte (3:54)
  12. No More Olives (5:46)
avatar van LeRoi
Prima plaat.......................als je van het genre houd! In zijn algemeenheid zit Kruder toch wel op een hoog niveau: The Herbalizer en, in mindere mate, The Thievery Corporation komen in de buurt. Anderen in het genre hebben me nog niet kunnen overtuigen tot aanschaf van hun plaatje maar tips zijn uiteraard welkom!

hm, met dorfmeister erbij vind ik hem nog véél sterker. Maar dit is goede achtergrondmuziek.

Ik heb toch even wat extra sterren toegevoegd. Vind het namelijk een geweldige cd. Je doet hem te kort (vind ik om hem als achtergrond cd te gebruiken/bestempelen. Hoe vaker je hem beluisterd hoe meer je hoort , ontdek en tot je verbeelding gaat spreken . En ook nog eens een mooie cd-cover btw.

avatar van LeRoi
Bah, wat is dit gewoon ontzettend LEKKER & GOED: K&D, en in dit specifieke geval K zijn voor mij toch wel de toppers in hun genre. Het genre wat mij de laatste, zeg bijna 10 jaar, toch het meest aanspreekt als het gaat om vernieuwing in de populaire muziek. Eigenlijk heb ik van deze jongens nog niet iets gehoord waarvan ik zeg 'dat is niet de moeite waard om aan te schaffen'.
Andere genres (top40-pop, rock, soul, blues, avant garde,..) : er komt nog heel zelden iets door wat de moeite echt waard is. Verklaring? Binnen die genres is al zoveel gedaan dat het m.i. ook erg lastig wordt om, 1 plaat lang, iets echt goeds op de mat te leggen...
N.b. 1. Ben erg benieuwd naar het eerstvolgende juweeltje dat verschijnt...
N.b. 2. Zijn er mensen die wel eens een Live-set van K(&D) hebben meegemaakt?

avatar van matthijs
Virgo schreef:
Ik heb toch even wat extra sterren toegevoegd. Vind het namelijk een geweldige cd. Je doet hem te kort (vind ik om hem als achtergrond cd te gebruiken/bestempelen. Hoe vaker je hem beluisterd hoe meer je hoort , ontdek en tot je verbeelding gaat spreken . .

Inderdaad, een groei-cd. Met name track 10, vond ik eerst saai, nu een van de toppers. Geen typisch Tosca nr ook.

avatar van matthijs
Maar track 8 is wel de topper zeg ik na deze cd 3 jaar na 3 jaar weer s in huis te hebben.