Trespass - The Works (1992)

Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. One of These Days (3:48)
  2. Blood Moon (3:41)
  3. Money (2:57)
  4. Eight Till Five (4:43)
  5. Stormchild (5:11)
  6. Lightsmith (5:57)
  7. Live It Up (3:33)
  8. Jealousy (3:31)
  9. Bounty Hunter (5:02)
  10. Point of No Return (4:18)
  11. Vandetta (3:42)
  12. It's All Over (4:03)
  13. Bright Lights (3:55)
  14. The Duel (4:19)
  15. Running Out of Love (4:28)
  16. Make It Metal (3:24)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Uit Sudbury in het graafschap Suffolk komen deze heren en ik kende vooraf twee nummers, afkomstig van de verzamelaar Metal for Muthas Volume II (1980): One of These Days en Storm Child. Uit mijn bericht daar haal ik één zinnetje die hier ook van toepassing is: “Opvallend is altijd het lekkere gitaarwerk zelfs als het nummer wat minder is...” Hier en daar een dubieus nummer, dubiezeuze (monotone) zang maar altijd goed gitaarwerk.

Van het beste wat de nwobhm te bieden had, tenminste als je naar One of these days, Stormchild, Lightsmith, It's All Over, Bright Lights, The Duel luistert. De rest is wat twijfelachtiger. Maar van welke andere band kun je dat niet zeggen?