Reks - REBELutionary (2012)

Label: Gracie

1. Intro (1:44)
  2. Unlearn (3:44)
  3. Hallelujah (3:32)
  4. Bang Bang (3:16)

met J NiCS

5. Shotgun (2:34)

met Jon Connor en Venessa Renee

6. War Is a Racket (Smedley Butler Interlude) (0:38)
  7. REBELutionary (2:32)
  8. Ignorance Is Bliss (3:13)

met Termanology

9. Passports (2:47)
  10. Avarice (Interlude) (1:21)
  11. Avarice (3:45)

met Lucky Dice en Chi Knox

14. La Luna (3:42)

met Sene en Koncept

15. Gepeto (3:31)
  16. Obedient Workers (2:47)
  17. Outro (2:25)
  18. Shotgun [Remix] (3:51)

met Ea$y Money en Boycott Blues

Rene1979
Na zijn album dit jaar met Statik komt Reks nu weer met een knaller. Tot nu toe erg goed!

avatar van MJ_DA_MAN
Aardig album van Reks (en niet te vergeten Numonics, die de plaat produceert), maar geen topper. Reks heeft een goede flow, alleen klinkt ie over een gehele plaat toch te eentonig; hij heeft ook weinig emotie in zijn stem. De producties zijn bij vlagen aardig met volle jazz- of soul-samples, maar worden af en toe ook wat eentonig en halen niet altijd een even hoog niveau. Shotgun is wel een van de betere nummers van dit jaar; heerlijke volle productie.

avatar van Sjaakspeare
MJ_DA_MAN schreef:

Reks heeft naar mijn mening één van de beste flows uit de hiphopgeschiedenis. Dat is een boude uitspraak, maar als ik aan betere flows denk, kom ik uit bij Big Pun en verder eigenlijk niemand. Reks is als Masta Ace met wat meer kracht achter de hand. De adembeheersing, de balans, de dictie: allemaal ontiegelijk goed bij deze nogal onderschatte MC. Hij versnelt en vertraagt ook ontzettend beheerst. Tekstueel is 'ie daarbovenop best aardig. Wel rapt 'ie weinig gevarieerd, zeker op dit album, waardoor ik snap dat je 'm als eentonig kan ervaren na een behoorlijk aantal nummers. Maar met dat hij weinig emotie in z'n stem zou leggen, ben ik het dan weer niet eens. Natuurlijk ligt het er met zo'n superstrakke flow niet dik bovenop, maar ik hoor altijd juist een hoop beleving. Ook al hou ik zelf erg van geïntoneerde rap, waar Reks dus amper aan doet en waarbij je emoties makkelijker herkent. Ik vind het een uitstekende MC, maar absolute wereldtop is 'ie net niet. Het is geen Kendrick Lamar die elk nummer of zelfs elk vers weer volstrekt andersoortige vocale hoogstandjes uit de hoge hoed tovert en dat soigneert met een zeer respectabele poëtische bagage.