Joseph Williams - Joseph Williams (1982)

Label: MCA

1. What Is She Hiding (4:32)
  2. That First Night (4:44)
  3. Takin' It (4:14)
  4. One More Change (4:58)
  5. I Didn't Do It (3:59)
  6. This Girl (3:59)
  7. Something Special (4:50)
  8. Nothings Lost (4:18)
  9. Make Some Time (4:23)
  10. Takin' It [Demo Version] * (5:00)
  11. Take Some Time [ Alternative Version] * (3:41)
eerste soloalbum van voormalig Toto-zanger Joseph Williams (zoon van de filmcomponist John Williams) ook Steve Lukather werkt mee op een enkel nummer op dit album.
ik ken alleen That First NIght, wat ik ook weer een erg mooi nummer vind, het album is bijna niet meer te vinden

neo
TOTO schreef:

De originele versie van Return of the Yedi moet dan wel een belletje doen rinkelen

uhh nee, want ik heb nog nooit een Star Wars film gezien

neo
Er was dus een nummer ergens in het begin van die film dat diende als achtergronds muziek in een bar waaraan vader John en zoon Joseph samen werkte.

RagnöroK
Dit is een erg prettig album. Joe is wel extreem zoetgevooist en de nummers zijn niet minder zoet. Een typisch jaren '80 'Westcoast' album, doet me qua sound altijd een beetje denken aan bijv. 'All Dressed Up' van David Roberts. Alle liedjes op dit album zijn eigenlijk wel erg okay. Geen enorm origineel album maar wel lekker om relaxt naar te luisteren.

avatar van Olivia
Dit is een erg leuk 80's album van voor zijn tijd bij Toto. Veel up tempo popnummers. Vocaal toen al sterk, maar nog wel een ander geluid waar af en toe wat van de latere Joseph Williams in te horen is. Ook wel logisch, toen dit album uitkwam was hij begin twintig en niet geschoold als zanger. Daarnaast speelt ouderdom en levensstijl natuurlijk mee en de meeste mensen weten wel dat de jaren 80 nogal heftig waren