Apollo Ra - Ra Pariah (1989)

geen stemmen

Label: O.P.M.

1. Crimson Streets (4:28)
  2. Out of the Night (4:18)
  3. Heaven's Just Another Way (3:29)
  4. Obsession (The Liars Dream) (3:16)
  5. The Challenge (3:02)
  6. Creating Zero (3:30)
  7. Ra Pariah (5:45)
  8. Bane of the Black Sword (4:32)
  9. March of Fire (5:24)
  10. To Be a Hero (3:52)
  11. Coming of Age / Rukkus * (2:41)
  12. Alone in Darkness * (4:15)
avatar van ZAP!
"One of the best US metal releases ever." Als ik dat tegenwoordig nog moet lezen, weet ik niet of ik moet gniffelen of juist geen tijd moet verliezen om het te checken... beide dan maar. Oorspronkelijk was dit een demo, maar in 2000 is er een remastered transfer van de originele master tapes uitgebracht.

De muziek dan, die is ontegenzeggelijk lang niet verkeerd, maar 'one of the best ever'? Ik moet toch echt nee zeggen. De zanger kan een stevig potje zingen, qua riffs klinkt het zeker lekker en de ritmesectie komt prima mee. De nummers zitten verder prima in elkaar, maar met zo'n aanbeveling blijf ik toch een beetje op mijn honger zitten.
De muziek is voornamelijk power en heavy metal die soms wat tegen glam metal aanschurkt. Regelmatig moet ik aan Crimson Glory denken, en dat is toch een aanbeveling. In 'Ra Pariah' wordt Maidens 'Run to the Hills' nog even schaamteloos geciteerd / respectvol geëerd? Anyway. 'Bane...' heeft voor mij de hoofdprijsriffs.

Een kleine acht voor deze niet misselijke plaat om mee te beginnen.
Metalheads, probeer 'm eens en laat uw licht erover schijnen.
Hier voor nop te horen met twee bonus tracks.