The Fixx - Beautiful Friction (2012)

Label: Kirtland

1. Anyone Else (3:50)
  2. Just Before Dawn (4:36)
  3. Take a Risk (3:46)
  4. Beautiful Friction (5:43)
  5. What God? (4:14)
  6. Second Time Around (4:16)
  7. Follow That Cab (3:20)
  8. Shaman (4:15)
  9. Something Ahead of You (6:16)
  10. Girl with No Ceiling (4:03)
  11. Small Thoughts (4:34)
Ozric Spacefolk
Eindelijk, na 9 jaar een nieuwe studioplaat van The Fixx.

Weer helemaal in de oude bezetting (dus met Dan Brown op bas).

Ik heb fragmentjes geluisterd op Amazon en het geheel ligt in de lijn van de laatste studioplaat (Want that Life uit 2003).
Dus een moderne benadering van het jaren-80 werk van de band.

avatar van dynamo d
Nieuw album van The Fixx, wat een verrassing

Gewoon weer de Fixx die ik graag hoor......(cijfer komt nog)

Ozric Spacefolk
De sound van deze plaat ligt erg in de jaren 80, dicht tegen het debuut aan.

Weinig speelse liedjes zoals op Reach the Beach en Phantoms.

Hier en daar klinkt Cy Curnin als David Bowie.

Ik kan alleen niet echt zeggen dat de nummers echt blijven hangen.
De plaat is best goed en voor wie van 80's New Wave houdt echt een leuke plaat, maar de plaat verrast nergens en voor mij is de kous een beetje af.

Ik ga ze nog een keer zien in de Boerderij (Zoetermeer 23 euro) op 5 oktober a.s.

avatar van Marco van Lochem
Prettige verrassing deze nieuwe van The Fixx. Zang van Cy Currin klinkt wat anders dan in de begintijd, maar beslist niet minder !

Marco van Lochem schreef:

Niets aan toe te voegen. Ben benieuwd 5 oktober in de Boerderij in Zoetermeer

Ozric Spacefolk
23 euro is wel heel veel...

Ozric Spacefolk schreef:
23 euro is wel heel veel...

Mwaoah de Boerderij is gewoon betaalbaar. Ook de concerten van Arena en Marillion in november (daar verheug ik mij wel op)

Ozric Spacefolk
Ik heb dat geld niet.... Maar goed.

Top concert gezien in de Boerderij. In de oude bezetting is deze band nog springlevend met zanger Cy Cummings, die nog steeds een topstem heeft.
Het geluis is voller en totaler dan dat van de jaren tachtig. Voorak de oudere nummers stonden weer als een huis.

Grote mannen naast de zanger is toetsenist Rupert Greenall, die goed geluisterd heeft naar de (vroegere) producer Rupert Hine. Deze toetsenman draagt heel veel bij aan het totaal geluid van de groep. Ook gitarist Jamie West Oram is een kanjer. Kortom the Fixx is back!

jammer dat The Fixx geen vervolg geeft op dit gave album. Of moeten we weer 9 jaar wachten??
De titelsong is echt super!!!!!!!!!!

Mssr Renard
Ik ben echt behoorlijk Fixx-fanaat geweest mijn hele leven, maar deze comebackplaat heeft mij nooit kunnen raken zoals hun oudere werk deed.

Dit keer moet ik zeggen: hun vroegere werk vind ik beter.
Alleen Ink is wat wisselvallig.

deels mee eens, maar zag hen live en dan is het nog steeds top!!