Right Away, Great Captain! - The Church of the Good Thief (2012)

Folk / Rock
Label: Favorite Gentlemen

1. Blame (3:46)
  2. When I Met Death (2:58)
  3. I Am Aware (3:10)
  4. Old Again (2:58)
  5. Fur Stop Caring (2:57)
  6. I Wait for You (4:48)
  7. Barely Bit Me (3:00)
  8. Rotten Black Root (3:31)
  9. We Were Made Out of Lightning (4:24)
  10. Memories from the End Pt. 1 (3:40)
  11. Memories from the End Pt. 2 (3:28)
avatar van Mctijn
Alweer het 3e solo-album van Andy Hull, lid van Manchester Orchestra. Een "side project" die misschien het werk met zijn band wel overtreft.

Voor wie dit bandje nog niet kent; een druppel Fleet Foxes, een druppel Midlake en een scheut Mumford & Sons (zonder de overdreven uitbarstingen). Folk/pop zoals het vaak is gedaan, maar waarvan je nooit genoeg krijgt.

Het album kakt richting het eind wel wat in. Tracks 9 en 10 vlak achter elkaar is misschien teveel van het goede. Wel prachtige muziek. Mooie stem, mooie verstilde arrangementen. Even kijken of dit album een blijvertje is....

avatar van Raoul
McTijn, dankje voor de tip. Wat een prachtige muziek!

DeKoning.
Van het begin tot eind prachtig. Een relatief onbekende sing/songwriter die best wat meer aandacht verdiend hier. Pracht met de hoofdletter P!

Dit is inderdaad erg mooi. Een aanrader voor wie houdt van mooie, rustige folknummers met prachtige vocals.

avatar van niels84
De eerste luistbeurt zojuist gehad. Wat een fantastisch mooie plaat. 4.5, omdat enkele nummers me ietsje minder doen.