Ariel Pink's Haunted Graffiti - Mature Themes (2012)

Label: 4AD

1. Kinski Assasin (2:59)
  2. Is This the Best Spot? (1:47)
  3. Mature Themes (2:47)
  4. Only in My Dreams (3:12)
  5. Driftwood (4:22)
  6. Early Birds of Babylon (5:15)
  7. Schnitzel Boogie (4:35)
  8. Symphony of the Nymph (4:35)
  9. Pink Slime (2:11)
  10. Farewell American Primitive (2:55)
  11. Live It Up (4:03)
  12. Nostradomus & Me (7:25)
  13. Baby (4:49)
avatar van Dwejkk_
'Only in My Dreams' is in ieder geval een geweldig nummer. Ariel Pink goes 'jangle pop'.

avatar van jurado
Inderdaad heel erg Byrds/Big Star liedje.

avatar van repelstefan
Zeer sterke plaat met de bekende Ariel Pink sound. Mature Themes, Driftwood, en Symphony of the Nymph....geweldige composities. Dit kan nog wel eens een van mijn favoriete platen van 2012 gaan worden.

avatar van dix
dix
Ah, een nieuwe Ariel. Zou het opnamebudget wederom verdubbeld zijn ?

avatar van Chronos85
Ben hier heel erg benieuwd naar. Mooi vakantieplaatje. Hierover later meer!

avatar van Linius
Net begonnen met luisteren, klinkt lekker zomers en opgewekt zeg. Ben benieuwd of de pit uit nummers zoals Butt House Blondies ook nog voorbij komt.

dalexterminate
Klinkt weer erg leuk Ik begin op 4 sterren

avatar van McSavah
Beetje jammer van dat vervelende laatste nummer (een cover), en Nostradamus & Me moet denk ik nog wat groeien. Is This the Best Spot? is op zichzelf ook niet echt een hele fijne track, maar zorgt door het contrast met Mature Themes er wel voor dat dat nummer extra schijnt. Dat nummer en Only in My Dreams zijn op deze plaat de fijnste nostalgische popliedjes. Daarnaast zijn Schnitzel Boogie en Symphony of the Nymph als wat meer vreemde liedjes favorieten, met name die laatste is geweldig. Rest is aardig tot goed. Pink Slime (vooral deze is leuk!) en Live It Up zijn erg lekkere opgewekte synthpopliedjes, maar hebben niet dat melancholische of nostalgische randje. Farewell American Primitive heeft dat misschien iets meer, maar kent een nogal zwak refrein.

avatar van McSavah
Hmmm, eigenlijk valt Baby wel mee

avatar van oceanvolta
Staat nu op de luisterpaal.

spit.tsvnami
Leuker dan hun vorige album, zitten leuke ideetjes in verwerkt. Only In My Dreams, Symphony of the Nymph, Baby zijn enorm leuke liedjes. Ik merk ook veel new wave invloeden op, meer dan in hun vorige album. Maar daar kan ik mis in zijn, want die heb ik al een tijd niet meer geluisterd.

Soms iets te melig voor mij en verder een bonte stuiterbal die alle muzikale kanten opvliegt.
Met een nummer als Nostradamus & Me kan ik niet veel maar er staat genoeg tussen om het album voldoende boeiend te houden.

spit.tsvnami
De video voor Only In My Dreams is uit en die is erg leuk Rockin that pink hair.

avatar van Ducoz
Dit is een hele wirwar van stijlen, en klinkt naar vanalles.
Soms is het net té veel herrie voor mij, terwijl het bij vlagen toch vrij aardig klinkt.

avatar van nico1616
Heel moeilijk globaal te beoordelen, deze.
Only in my dreams en Mature themes zijn perfecte popsongs, en ook Kinski assasin en Pink Slime vind ik ongelofelijk aanstekelijk. Aan de andere kant kan ik niet van de skiptoets blijven bij Schnitzel boogie en Nostradamus & me.
Maar Ariel Pink heeft wel een groot talent voor hooks die blijven hangen, ik blijf maar in mijn hoofd zitten met de highlights

avatar van repelstefan
Album van het jaar voor mij. Kan bijna niet meer misgaan, als ik zie wat er voor 2012 nog op de planning staat. Plaat blijft maar beter en beter worden. Snel kaarten voor de Melkweg bestellen voor 13 november nu het nog kan

avatar van Cor
Cor
Wat een schizofreen bandje is dit. Soms heerlijk nonchalant gespeelde veelheid aan stijlen (zie de tracks 4-6), dan weer doorgeschoten flauwe meligheid (de Kinski's en schnitzels van deze wereld) of weirde vaagheid (Nostradamus). Het blijft in ieder geval wel hangen, maar de vorige plaat vond ik toch net iets beter.

Nihilisme
Iets minder dan de vorige, maar liedjes als Live It Up en Only In My Dreams grenzen aan popperfectie. 4*.

Yann Samsa
Waarom 'Is This the Best Spot' hier zo weinig wordt aangeduid als favoriete nummer, is mij een raadsel.

Step into my time warp, time warp, time warp
Step into my time warp now

avatar van philtuper
McSavah schreef:
Hmmm, eigenlijk valt Baby wel mee
Wou al zeggen. Gewoon een erg goed nummer. En met respect en gevoel uitgevoerd t.o.v. het fantastische origineel van Donny & Joe.