Scott Kelly / Steve Von Till / Wino - Songs of Townes Van Zandt (2012)

Folk
Label: My Proud Mountain

1. Steve Von Till - If I Needed You (3:58)
  2. Scott Kelly - St. John, the Gambler (4:43)
  3. Steve Von Till - Black Crow Blues (3:21)
  4. Scott Kelly - Lungs (3:20)
  5. Wino - Rake (2:44)
  6. Steve Von Till - The Snake Song (3:35)
  7. Wino - Nothing (3:51)
  8. Scott Kelly - Tecumseh Valley (7:09)
  9. Wino - A Song For (4:25)
avatar van CWTAB
ben hier best eens benieuwd naar, het zijn niet de minste namen die deze vergeten folktroubadour onder handen nemen

avatar van [WZ]
Vooral Steve Von Till's versies zijn érg gaaf.. Scott Kelly's iets minder, dus jammer genoeg staan piekt t album al in het begin..

avatar van bennerd
Ik vind Scott Kelly juist veruit de beste hier. Wino heeft duidelijk de sterkste stem, omdat hij constant heel stevig lijkt te klinken. Steve Von Till klinkt dan weer heel breekbaar, terwijl Kelly 'echter' klinkt. Moeilijk uit te leggen. Wel een heel erg fijne, sobere en rustgevende plaat waarbij ik denk dat ik de covers beter vind dan de originele versies. Ik begin echt wel te houden van dit soort muziek. Mooie laatkomer voor mijn jaarlijst.

avatar van [WZ]
heb je ook Scott Kelly's nieuwe solo-plaat al geluisterd dan?
Vind het eerste nummer afgrijselijk, voor de rest wel gaaf, maar niet spectaculair echter..

avatar van bennerd
[WZ] schreef:
heb je ook Scott Kelly's nieuwe solo-plaat al geluisterd dan?

Nog niet, maar die zal binnenkort wel eens langskomen. Klinkt die even 'puur' als zijn nummers op deze plaat?

avatar van [WZ]
mjah, ik vind op deze die van meneer Kelly dus juist níet zo sterk, dus ik zou lekker zelf oordelelen

avatar van essence
Heel mooie hommage aan één van mijn helden. De covers kunnen natuurlijk nog niet aan de originele versies tippen, maar Townes kan dan ook weinig slecht doen bij mij. Het is de tragiek van de figuur Townes van Zandt die mijn beeld ook wat kleurt natuurlijk.

essence schreef:
Heel mooie hommage aan één van mijn helden.

Dan zul je vast blij zijn te horen dat er binnenkort een Songs of Townes van Zandt II komt, met o.a. John Baizley (Baroness) en Nate Hall (van US Christmas)..

..die BEIDEN een voorproefje ervan komen geven op Roadburn 2013, f#ck yeah!

avatar van Edgar18
Helemaal niet verkeerd, maar geen nummer haalt het bij het origineel.