Tail Toddle - Tot Leeringhe Ende Vermaeck (1976)

Folk
Label: Stoof

1. Merck Toch Hoe Sterk (4:10)
  2. Isabelle, Mijn Dochterken (2:13)
  3. 'T Is van den Droogen Haring / Berendans (2:39)
  4. O Dag, O Langgewenste Dag (3:20)
  5. Het Waren Twee Conincks Kinderen (6:23)
  6. Bellotje (1:58)
  7. Allen die Willen Te Kaperen Varen (2:52)
  8. Genoveva van Brabant (3:30)
  9. Negen Soldaten (2:33)
  10. Allen die Willen Te Iseland Gaan (2:17)
  11. Neemt Mij in der Hand (0:57)
avatar van stephan73
Nederlandse folkband, die qua geluid in de buurt komt van Pentangle en Steeleye Span.

Een folkband uit Nederland uit de jaren 70. Jan Duindam als belangrijkste lid. Samen met andere bands probeerden ze uit de eigen traditie te putten. Veel liedjes uit de 17e en 18e eeuw zoals Merck toch hoe sterck, Allen die willen kaap'ren areb, Allen die willen naar Island gaan, Van de droge haring. Prima meerstemmige samenzang, authentieke instrumenten. Men had goed geluisterd naar Britse voorbeelden, maar gaven een eigen draai aan. Het is het enige album van deze groep, nog een ep moet er zijn. Zoals altijd in deze tijd een prachtig uitgevoerde dubbelhoes met inlegvel, uitgegeven door Stoof.
Jan Duindam komt drie keer voor op het schitterende verzamelalbum Dutch Rare Folk 43 Lost Classic from The Golden Age of Neder folk, als solozanger met een nummer van de prachtige plaat Thoughts (echt een juweeltje) en ook met de groep Interweavemet een instrumentaal nummer.