menu

Geddes Axe - Escape from New York (1982)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Metal
Label: Bullet

  1. Escape from New York (3:47)
  2. The Day the Wells Ran Dry (4:29)
  3. Six-Six-Six (5:47)
totale tijdsduur: 14:03
zoeken in:
avatar van Sir Spamalot
3,0
Met zijn vijven en afkomstig uit Sheffield maken ze deze EP en dat was het dan, behalve nog een obscure verzamelaar in 2016 van het label High Roller, dat zich voornamelijk hiermee bezig houdt.

Het eerste nummer is tevens het leukste nummer ondanks de wat monotone klagerige zang dat mij vooral niet lekker zit in de chorussen van dat nummer. The Day the Wells Ran Dry is ene oor binnen, ander oor uit. Het langste nummer is ook voorspelbaar het episch nummer met kalm begin en dan de tempoversnelling.

Leuk aardigheidje maar je hoort waarom dergelijke groepen lang geleden niet doorbraken in de NwoBHM beweging: “net niet”. Een groep lukte het fantastisch wel: Iron Maiden. Toch vind ik het nog altijd plezierig om eens dergelijke zaken te beluisteren: de nostalgicus in mij.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:16 uur

geplaatst: vandaag om 14:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.