Tavares - Sky High! (1976)

Soul
Label: Capitol

1. The Mighty Power of Love (4:00)
  2. Ridin' High (4:07)
  3. To the Other Man (4:35)
  4. Heaven Must Be Missing an Angel (6:31)
  5. Bein' with You (3:47)
  6. Wonderful (4:01)
  7. Guiding Star (4:45)
  8. Don't Take Away the Music (6:13)
avatar van lebowski
Ik ben vandaag in een gekke bui en durf bij dit album te spreken van een regelrechte soulklassieker. Heaven Must Be Missing An Angel is als een Tom Tom avant la lettre, die u steevast dezelfde navigatie-aanwijzing geeft: richting dansvloer. 4*

En laten we het sublieme 'Don't take away the music' niet vergeten. Deze en Heaven must be... in de extended version. 4,0*

avatar van rudiger
destijds was HEAVEN MUST BE op sommige radio stations verboden om te draaien ( ik dacht vanwege de text ) , anno 2007 moet je daar gewoon om lachen .

avatar van TerryA
voor mij de beste album van 1976! - normaal ligt mijn voorkeur bij gitaar bandjes al ben ik ook een fan van sommige original soundtracks, en wardeer echte zangers van de jaren 50 en 60 zoals Sinatra en Sammy Davis jnr.
Met deze album hadden Tavares echt de sfeer gepakt van die hele disco periode in de midden jaren 70 maar omdat ze ook als band met instrumenten live gingen optreden waren ze toch best special (tegenover al die pop bands met backing tapes in de jaren 80, 90, etc)
ik hoorde ook dat Tavares op de strand in Hoek van Holland a.s. zondag (10 augustus) gaan optreden!
deze album is een aanrader voor deze genre en 8.5 uit 10 zeker waard

avatar van LucM
Van Tavares heb ik enkel een compilatie.
"Heaven Must Be Missing an Angel" is toch wel een klassieker van formaat, soul vermengd met disco, één van de beste singles van 1976.

Autobahn
Heaven must be missing an angel is geweldig!