Deeper Into the Vault (1991)

geen stemmen

Label: Megaforce

1. Testament - Burnt Offerings [Demo] (5:21)
  2. Venom - Acid Queen (2:28)
  3. Mercyful Fate - Black Funeral (4:30)
  4. Anthrax - Across the River / Howling Furies [Live] (5:45)
  5. Lone Rager - Metal Rap (5:31)
  6. Blitzkrieg - Blitzkrieg (3:51)
  7. Overkill - Sonic Reducer (2:52)
  8. T.T. Quick - Victims (5:47)
  9. Raven - Take It Away [Live] (3:52)
  10. S.O.D. - Ram It Up (1:21)
  11. The Beast - Is This Life (2:48)
  12. The Beast - The Shape (3:15)
  13. M.O.D. - If the Shoes Fits (2:20)
  14. Exciter - Death Revenge (3:27)
avatar van B.Robertson
Een compilatie die ik eens op een platenbeurs heb gekocht, Franse persing en inhoudelijk bevat het de nodige juweeltjes die niet altijd verkrijgbaar zijn.
De track van Testament bevat zang van Steve Souza, kwam uit in januari 1986 en Burnt Offerings heb ik altijd één van hun mooiere nummers gevonden.
Venom is een onmelodieuze bak herrie en dit werd eerder uitgegeven op hun 12inch Die Hard / Acid Queen / Busting Out, dan vind ik Acid Queen wel de minste uit dat rijtje. (augustus 1983)
Grote verrassing is Black Funeral van Mercyful Fate. Dit is totaal verschillend van de uitvoering die op Melissa staat, een compleet nieuw nummer. Uitgegeven in november 1984.
De livetrack(s) van Anthrax stammen uit mei 1985. Prima geluidskwaliteit en strak gespeelde, energieke uitvoeringen van Across the River en Howling Furies met Belladonna,uiteraard, op zang.
Lone Rager doet me echter bar weinig met Metal Rap (augustus 1984)
Blitzkrieg met het gelijknamige juweeltje is een plezier om te horen (Oktober 1981) , de uitvoering van Metallica op de Creeping Death EP is me al jaren bekend en blijft meesterlijk. Toch mooi om het origineel ook te hebben.
Van Overkill ben ik nooit zo'n fan geweest (oktober 1985.) Sonic Reducer valt wel aan te horen.
T.T. Quick levert een aardige track af (april 1984) maar ik heb er nooit een album van gekocht.
Raven is feest. Take It Away is een uitstekende live-uitvoering uit november 1984.
Ram It Up van S.O.D. (mei 1985) werd als CD-bonustrack uitgebracht op Speak English Or Die.
The Beast komt 2x langs met tracks uit mei 1984. Zegt me niet veel maar niet dat het slecht is.
M.O.D. levert met If The Shoe Fits uit februari 1989 een track af die wel op U.S.A. for M.O.D. had mogen staan. Dit nummer staat bij mijn weten nergens anders op.
Exciter levert met Death Revenge uit februari 1984 een geweldige nieuwe track af die zich kan meten met het betere werk van Exciter. Om dit soort exclusieve nummers is dit album best wel geslaagd.