Bob Wills - The Essential 1935-1947 (1992)

Country
Label: Columbia

1. Osage Stomp (3:03)
  2. Steel Guitar Rag (2:36)
  3. Right or Wrong (2:56)
  4. Time Changes Everything (2:40)
  5. New San Antonio Rose (2:39)
  6. Bob Wills Special (2:46)
  7. Twin Guitar Special (2:43)
  8. Take Me Back to Tulsa (2:41)
  9. A Maiden's Prayer (2:52)
  10. Home in San Antone (2:34)
  11. Miss Molly (2:36)
  12. Texas Playboy Rag (2:38)
  13. Stay a Little Longer (2:47)
  14. Roly Poly (2:52)
  15. New Spanish Two Step (2:50)
  16. Sugar Moon (2:17)
  17. Brain Cloudy Blues (2:46)
  18. Fat Boy Rag (2:56)
  19. Deep Water (2:57)
  20. Bob Wills Boogie (3:05)
avatar van heartofsoul
Fantastische muziek, die "western swing" (samensmelting van swingmuziek uit de jaren '20 met western music uit Texas en Oklahoma).Bob Wills And The Texas Playboys was één van de voornaamste artiesten in dit genre, dat op MuMe waarschijnlijk niet zo bekend is. Fiddle, gitaar, steelgitaar, bas, drums en blazers, dat is het instrumentarium, en het swingt als een trein. Ik lust er wel pap van, zowel van de meeslepende uptempo nummers als van de sentimentele ballads . Aanvankelijk (en dan heb ik het over de jaren '80, toen ik verschillende country-stijlen leerde kennen) vond ik het ook een beetje oubollig, maar dat wordt door het hoorbare speelplezier gecompenseerd. En het is natuurlijk ook bepaald geen hi-fi, de opnames komen tenslotte uit de jaren '30 en '40.