Seeing Is Not Believing is de eerste mainstream EP van Embrionyc . Ik was een paar weken geleden zeer positief over de hoofdtrack en Talk To Me. Nog steeds trouwens. Mainstream zoals ik het wil horen. De twee anderen (exclusieve digi-tracks) zijn echter een stuk minder. Dit had Enrico vast zelf ook in de gaten en dat zal de reden ook zijn geweest waarom hij die niet heeft laten persen op vinyl.
Everywhere We Go is vrij middelmatig. Melodie vind ik niet zo, kicks gaan nog wel maar het geheel is het gewoon net niet.
Talk To Me is vele malen beter. Een vrij rustig nummer, met wat meer emotie erin. Dit komt vooral goed naar voren in de break. De melodie staat als een huis en de kicks zitten goed in elkaar. Wat ook goed is, is dat overal de tijd goed voor is genomen, het is een lange track, maar niets gaat vervelen en voelt overbodig. Kwaliteitsnummer.
Seeing Is Not Believing is de beste mainstream track die ik heb gehoord de laatste paar maanden. Echt een dansvloer killer, enorme drive en de kicks zijn precies afgestemd op het tempo. Baslijn van de hoogste plank ook. De break is wel redelijk lang, wat meestal een groot nadeel heeft op de energie, maar dat is hier niet het geval. De melodie wordt perfect opgebouwd en als het nummer weer losbarst is het nummer weer bruisend van de energie. Het stukje waar de kicks even langzaam opbouwen naar een hoger tempo is waar de track op z'n hoogtepunt is. De melodie is wat veranderd waardoor deze hier euforisch mooi klinkt. Dan bouwt het nummer weer af met hetzelfde stukje als de eerste minuut. Echt een juweeltje van een track.
My Way komt daarna vrij saai over. Niet slecht, maar deze kick klinkt niet lekker wat de track best wel verpest. De melodie klinkt nog wel lekker. Voor de rest is het maar 'mwah'.
Voor de vinyl geef ik 4.5*, maar door de twee andere tracks wordt het gemiddede omlaag getrokken. Vooralsnog 4*