Karrier - Way Beyond the Night (1985)

1 stem

Rock / Metal
Label: Unit

1. I'm Back (3:26)
  2. Too Late for Love (3:03)
  3. Too Many Years (3:23)
  4. Hard Love (3:25)
  5. Summer (5:38)
  6. Running for Your Love (4:38)
  7. Dreaming (3:26)
  8. Going to Rock Tonight (3:47)
  9. The Night (1:08)
  10. Way Beyond the Night (4:07)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Karrier is een vijftal afkomstig uit Birmingham en speelt New Wave of British Heavy Metal (NWoBHM). Volgens Metal Archives (http://www.metal-archives.com/bands/Karrier/39236) staan drie platen op hun conto: twee singles en dit enige album Way Beyond the Night. Verder onderzoek levert op dat de leden nadien opnieuw in de obscuriteit zijn verdwenen, het lot van zovele groepen uit die periode.

Als ik in drie van de negen songs het woord “Love” tegenkom, dan stijgt mijn argwaan maar het is eerder vals alarm. Too Many Years bevat op de verre achtergrond een irritante synthesizer riedel maar kan ermee door. Het langste nummer Summer heeft de (voorspelbare) afwisseling tussen zachte en harde stukken én de synthesizer, die nog terugkomt. Hun muziek kenmerkt zich verder door uptempo nummers die op zich niet zo veel om het lijf hebben (volgens mij kenmerkend voor die stijl) maar die ruimte laten voor de gitaarsolo's. En zo heb ik het graag hoewel ik dit eerder Rock / Metal zou noemen in het straatje van Def Leppard. Zanger heeft een hoge doch zuivere stem, de songs zijn catchy.

Dik drie jaar geleden heb ik deze toegevoegd, vorige week werd mijn aandacht getrokken door een hoge score op Metal Archives, huidig project is het toevoegen van Metal albums uit het Verenigd Koninkrijk. Bestaat er zoiets als een gelukkig toeval? Gelukkig soms wel.