Iggy Pop - Zombie Birdhouse (1982)

Label: Capitol

1. Run Like a Villain (3:05)
  2. The Villagers (3:52)
  3. Angry Hills (2:59)
  4. Life of Work (3:53)
  5. The Ballad of Cookie Mcbride (3:02)
  6. Ordinary Bummer (2:44)
  7. Eat Or Be Eaten (3:20)
  8. Bulldozer (2:21)
  9. Platonic (2:44)
  10. The Horse Song (3:02)
  11. Watching the News (4:17)
  12. Street Crazies (3:55)
  13. Pain and Suffering * (3:42)
avatar van iggy
0,5
Er worden flink wat nieuwe wegen ingeslagen op deze plaat. Maar helaas heeft dat geen enkel positief of geinig resultaat opgeleverd. Sterker nog, ik vind dit de slechtste plaat die ik ken van Iggy. De man staat er af en toe zelfs vreselijk slecht maar vooral irritant op te zingen. Luister maar eens naar Angry Hill. Wat een ebarmelijk gekwaak van Pop!
Wat mij betreft is Zombie Birdhouse het absolute dieptepunt in de loopbaan van pop!!

avatar van E-Clect-Eddy
Wordt dit album opnieuw uitgebracht?

Op Spotify staan, The Villagers en Watching the News, bij de nieuwe singles.

Wel bij een vaag label, althans mij onbekend.

avatar van Benedictus75
De reissue wordt gepresenteerd als uniek, evenals dat geclaimd wordt dat 'Pain and Suffering' voor de eerste keer wordt uitgebracht. De plaat uit 1982 werd al in 1991 op cd uitgebracht en later zelfs nog eens als 2cd met een concertopname in Toronto (28 oktober 1982). Ik ben benieuwd of de remaster anders klinkt.