Young Zee & Mr. Green - One Crazy Weekend (2012)

Label: Fat Beats

1. Throw Your Hands Up (3:09)
  2. Those Dayz (3:02)
  3. Chillin' with the Kids (4:33)
  4. I Love It (2:37)
  5. Hahahahaha (3:31)
  6. Ooh I'm Telling (2:37)
  7. Never Ever (2:58)
  8. Weird (3:14)
  9. Hometown (3:20)
  10. Number One Fan (2:45)
  11. If I Only Had a Brain (3:05)
  12. Stretch and Bobbito Freestyle (13:55)
avatar van Rhythm & Poetry
Young Zee zou een album op moeten nemen met Frank Ocean, maar dat terzijde. Veel goede producties op dit album, maar Zee is niet de beste rapper. Een kruising tussen Danny Brown en Krondon, alleen heeft hij niet het charismatische van Danny Brown, maar wel eenzelfde houterige flow als Krondon. Een goede rapper had dit album goed gedaan.

Die freestyle op het einde is een drama. Mijn god.

avatar van He$$el_01
Ik vind dit wel een heel vermakelijk album eigenlijk. Young Zee is niet de beste rapper inderdaad, maar hij past goed bij de producties van Mr. Green. Op de eerste drie nummers is de flow van Young Zee inderdaad wat minder, maar daarna vind ik hem verre van hinderlijk. Af en toe ook erg amusante teksten.

Dat Mr. Green de show steelt is natuurlijk niet meer dan normaal. Dat is gewoon de beste producer van dit moment. Ook op dit album zijn er weer geen zwakke producties te vinden, hoewel het album natuurlijk niet al te lang is.

Hoogtepunten:
I Love It (heerlijke sfeer)
If I Only Had a Brain (Hier is het op zich wel een beetje te horen dat hij vroeger met Eminem om ging )
En het heerlijke Weird (wat een productie )

Die freestyle op het einde is gewoon baas trouwens.

Rene1979
Ik hoorde dat dit beter moet zijn dan het album met Pacewon.. Dan moet ik het horen.

avatar van He$$el_01
Ja, beter dan het album met Pacewon is het niet denk ik. Daarvoor is Pacewon als rapper te goed. Young Zee is een leuke rapper, maar haalt niet het constante niveau van Pacewon. Lyricaal is het zeker geen slechte rapper. Op dit album zijn de onderwerpen wel een beetje eenzijdig, maar het was ook de bedoeling om een album te maken over feesten en dergelijke. Hometown is wat dat betreft een heerlijke afwisseling.

De beats van Mr. Green vind ik wel heel erg sterk. Those Dayz, I Love It, Never Ever, Weird en Hometown zijn allemaal erg lekker geproduceerd. De rest is zeker niet slecht. Ik zou het album hoe dan ook even luisteren inderdaad. Je vind het denk ik een goed album als je Young Zee een goede, of in ieder geval geen vervelende rapper, vind. De beats van Mr. Green zijn van een erg hoog niveau en Young Zee gaat daar goed mee om. De onderwerpen zijn eenzijdig, maar ik kan me daar niet aan storen.

Rene1979
Ik kon het me ook haast niet voor stellen maar er is een underground gast die altijd leuke filmpjes maakt die dit zei.. Werner von Wallenrod heet die dude en die gast heeft e altijd wel kijk op Nu even niet dus haha..

avatar van He$$el_01
Ja ik kan het op zich nog wel begrijpen dat hij dit misschien beter vind. Ik heb namelijk wel het gevoel dat Mr. Green als producer gegroeid is. Pacewon als rapper vind ik echter sterker dan Young Zee. Sowieso is het een beetje lastig te vergelijken. Dit is een soort van Party-album. Het album met Pacewon is dat natuurlijk niet.

Rene1979
Snap je en zeker mee eens dat Pacewon een betere rapper is. Ga het maar eens luisteren.

EDIT;

Klinkt toch wel allemaal lekker hoor. Ik heb ook minder moeite met wat hogere stemgeluiden. Beats zijn wel weer erg dik.

avatar van He$$el_01
Grappig filmpje. Hij komt met interessante informatie. Had geen idee dat Young Zee's zoon meedeed en dat er een aantal nummers al ouder waren. Wel wat logischer dat ik If I Only Had a Brain dus een beetje Eminem-stijl vond. In die tijd gingen de Outsidaz namelijk nog wat meer met Eminem om.

Hometown begin ik trouwens steeds beter te vinden. Wat een heerlijke pianosample en wat rapt Young Zee relaxt zeg.

Laat ze nu maar een Young Zee, Pacewon & Mr. Green album maken. Of gewoon Outsidaz & Mr. Green.

Rene1979
Haha ja daarom plaatste ik hem ook. Werner heeft altijd leuke filmpjes met veel info..

avatar van -marco-
Pffffffffff Mr. Green

avatar van He$$el_01
Even een halfje verhoogd. Gewoon een van de beste albums van dit jaar.

avatar van Raul
vreselijk dope hoes ook!