Olivia Newton-John - If Not for You (1971)

Alternatieve titel: Olivia Newton-John

Australiƫ
Label: Interfusion

1. Me and Bobby McGee (3:48)
  2. If (2:28)
  3. Banks of the Ohio (3:16)
  4. In a Station (3:09)
  5. Love Song (3:40)
  6. Help Me Make It Through the Night (2:21)
  7. If Not for You (2:53)
  8. Where Are You Going to My Love (3:23)
  9. Lullaby (3:00)
  10. If You Could Read My Mind (3:41)
  11. If I Gotta Leave (2:45)
  12. No Regrets (3:27)
avatar van matthijs
Titelnummer is al heel lang een van mijn favoriete songs van George Harrison (geschreven door Bob Dylan), beetje naief-meisjesachtig gezongen, heel anders, kan er wel van genieten.

avatar van goldendream
Over Olivia wordt vaak negatief of minachtend gedaan. De vele covers zullen daar wel voor iets tussen zitten. Haar beginjaren vind ik nochtans goed. Dit debuutalbum bestaat uit kleine luisterliedjes die heel aangenaam klinken. Ze is een lieftallige verschijning met een lieve stem. Wie kan nu iets tegen Olijfje hebben? Miljoenen keren liever Olivia dan de Beyoncés of Lady Gaga's van deze wereld. Een beetje zoals bij The Bee Gees zijn de beginjaren de beste. Met 'Grease' verwerft ze wereldfaam, maar tegelijk gaat ze meer en meer de popkant op. Er is ook een imagowijziging. Olijfje mag niet meer gewoon lief zijn, ze moet ook sexy gepromoot worden. Eigenlijk hoefde dat niet. Vanaf de jaren '90 zit haar carrière in het slop en brengt ze vergeetbare albums uit, waarvan er duizend in een dozijn zijn. Dit debuut echter is zeker de moeite waard.
3,5 sterren

In 1971 verschenen verschillende releases van dit album:
- eerst een UK- en Australische release
- iets later nog een UK- en Australische release
- nog iets later een Amerikaanse

Elke release bevat dezelfde songlist in dezelfde volgorde.

De hoezen verschillen lichtjes: elke hoes toont dezelfde foto, maar de ene is een close-up van haar gezicht, de andere iets minder close-up en de laatste nog minder close-up. Deze op MuMe is de Amerikaanse waarop ze helemaal staat.

Tja, voor wie het interesseert natuurlijk.

Verhoogd naar 4 sterren