Onbekende producer voor mij, maar dit klinkt best goed, wat ik ook wel dacht omdat Final Soundscaped wel een label is wat goeie en duistere muziek uitbrengt.
Intro The Battle is traag, zo'n 120 BPM. Op de achtergrond hoor je een melancholische melodie wat het een enorm goeie sfeer heeft. Deze is echter nog wel een tijdje afwezig, waardoor het gelijk een stuk duisterder wordt. Dit is wel het soort Darkcore waar ik van houd; traag, stevige kicks en een donkere melodie.
Stone Of Erech is in dezelfde stijl. Heerlijke dreunkicks en later in het nummer weer een juweel van een melodie. De combinatie is zo simpel, maar het klinkt wel echt af. Er moet niets meer aan toegevoegd worden. Toffe track weer.
Lost Youth [Rough Edit 2011] is heel wat sneller en chaotischer. De bassline heeft wel regelmaat maar is niet zo gewoon als die van de andere tracks. Ook zijn de kicks niet zo lomp, maar kort en snel. Wel is de melodie enigszins vergelijkbaar, rustig en niet vrolijk. Niets verkeerd aan, maar ik vind dit toch de minste van deze EP.
Weer een kwaliteitsrelease van Final Soundscapes. 4*