Olivia Newton-John - Have You Never Been Mellow (1975)

Australiƫ
Label: MCA

1. Have You Never Been Mellow (3:33)
  2. Loving Arms (2:55)
  3. Lifestream (2:37)
  4. Goodbye Again (3:57)
  5. Water Under the Bridge (3:04)
  6. I Never Did Sing You a Love Song (2:44)
  7. It's So Easy (3:09)
  8. The Air That I Breathe (3:51)
  9. Follow Me (3:03)
  10. And in the Morning (4:39)
  11. Please Mr. Please (3:23)
avatar van Madjack71
Olivia het lieve poppetje uit Grease, blijkt dus vooraf ook al muziek te maken. Ietwat in de stijl van Emmylou en Karen Carpenter, met haar zachte lieve stemgeluid. De liedjes zijn softcountry en ademen een sfeer uit van de jaren zeventig waarin alles idd. mellow lijkt. Niets mis mee en ik houd er wel van zo op zijn tijd. Geen grootse composities, maar onderhoudend genoeg. The Air That I Breathe, was al een braaf nummer, maar zo mogelijk nog braver gemaakt door Olivia.

avatar van T.O.
Ik kom er nu pas achter dat de opener de basis vormt voor de bijna gelijknamige hit van de onvolprezen Party Animals

avatar van goldendream
Het titelnummer is het bekendste nummer van dit album. Het is ook de eerste single. Ik vind het een mooi nummer en het sterkste van het album, hoewel Olivia op een moment wat vals lijkt te zingen. Andere singles zijn 'Please Mr. Please' en 'Follow Me'. Het hele album bevat aardige songs, gezongen door een lieve stem. Toch wordt er wat peper en zout gemist. Aardig, maar ook niet meer.
2 sterren

avatar van goldendream