Olivia Newton-John - The Rumour (1988)

Australiƫ
Label: MCA

1. The Rumour (4:00)
  2. Love and Let Live (3:28)
  3. Can't We Talk It over in Bed (4:00)
  4. Let's Talk About Tomorrow (3:21)
  5. It's Not Heaven (4:01)
  6. Get Out (3:55)
  7. Big and Strong (4:35)
  8. Car Games (4:49)
  9. Walk Through Fire (5:38)
  10. Tutta La Vita (3:34)
avatar van goldendream
Na een tijdje gebaad te hebben in Olivia's oude albums, haak ik hier af. Ik heb nog wat singles beluisterd vanaf eind de jaren 80 tot nu, maar nergens hoor ik nog een nummer dat iets biedt om de verkenning verder te zetten. Bij een aantal nummers bekruipt me zelfs een Ment-gevoel (voor wie die zender kent) en daarmee zou het positieve beeld dat ik van haar heb meer en meer vervagen. Misschien hoort ze wel bij die zangeressen die niet mochten verouderen en bij wie een zekere jeugdigheid een essentieel deel van het succes is. Ik denk daarbij aan Agnetha Faltskog en Kim Wilde.

avatar van Twinpeaks
Ooit uit een uitverkoopprijs gevist omdat ik zag dat Elton John hier een bijdrage had geleverd. Dan heb je ook meteen het beste van het album te pakken. Wat rest is wegwerp pop wat nog enigszins wordt gered door de vocalen van Olivia. Van pakkende composities of spannende muzikale invulling hoeft dit album het namelijk niet te hebben. 2 en halve ster .

avatar van gaucho
Ja, Elton schreef en produceerde het titelnummer, en dat is best een aardige song. Het was ook de single, en ik vind het nog altijd jammer dat ze die singlehoes niet tot albumhoes hebben gepromoveerd. Die oogt net wat spannender.

Niet dat het uiteindelijk veel uitgemaakt zou hebben, want ik ben het met je eens, Twinpeaks: de overige nummers zijn weinig memorabel. Niet heel slecht, maar vooral erg standaard en onopvallend Alleen de stem van Olivia - altijd fraai en vertrouwd - vergoedt nog iets, maar niet genoeg om het gebodene naar een voldoende te tillen. Ook ik kom uit op 2,5 ster.

Ik heb de CD nog steeds: Amerikaanse MCA-persing, met zo'n cut-out in het doosje. Ooit eens uit de FRS-uitverkoopbakken opgevist voor ik meen een schamele 4,95 gulden. Veel meer is-ie ook niet waard. Ik vermoed dat hij een volgende opruimbeurt in mijn collectie niet gaat overleven...