Johnny Hoes - Het Beste van Johnny Hoes, Nr. 2 (2006)

1 stem

Label: Telstar

1. En van Je Hoempa (2:39)
  2. De Sneeuwwitte Boezem (2:49)
  3. Ik Kan NIet Zonder Jou (3:37)
  4. Eenentwintig Rozen (2:50)
  5. Kleine Jodeljongen (2:57)
  6. Heimwee Naar 'N Café (2:51)
  7. Tussen Anjers en Rozen (3:44)
  8. Ik Spring Uit 'N Vliegmachien (3:05)
  9. Zeeuwse Mosselen (2:45)
  10. Doe 'T Nog 'N Keer (2:12)
  11. Suid Afrika Medley (4:08)
  12. 'T Was aan de Costa del Sol (2:41)
  13. 'K Ben in Amerika Geweest (2:18)
  14. Naar Huis Gaan Doen We Niet (3:14)
avatar van B.Robertson
Soms kunnen bepaalde liedjes 'eindeloos' gerecycled worden door bepaalde artiesten. 'Kleine Jodeljongen' van Manke Nelis is hier in een uitvoering van Johnny Hoes te horen en Eddy Wally nam het ook op.

'Ik Spring Uit 'N Vliegmachien' moet een zeldzaam geval zijn geweest dat Eddy Wally - samen met Johnny Hoes - een liedje schreef en hier bestaan dus versies van Wally en Hoes van. ''T Was aan de Costa del Sol' werd door de Zangeres Zonder Naam gezongen en Hoes en Wally namen het ook op.

"En van Je Hoempa' en 'Zeeuwse Mosselen' behoren tot mijn favorieten en verder is dit hetzelfde verhaal als Hoes' eerste deel uit deze serie. Door de jaren heen opnieuw opgenomen en een matige productie. Allebei de albums een 2,75 geven kan niet, dus de een een 3,0 en de ander een 2,5.