Sei2ure - Dark Matter (2012)

Dance / Electronic
Label: Dark. Descent.

1. Indigo (5:33)
  2. Shit Controller (4:13)
  3. Lunar Invasion (4:58)
  4. Bitch Slapping (4:46)
avatar van Hellblazer
Dark Matter is een release met de duistere industrial stijl van Sei2ure. Stelt bijna nooit teleur en sinds hij niet meer bij Enzyme released brengt hij veel vaker muziek uit en probeert hij nieuwe dingen uit. Eerst met Bubbles, en hier met Bitch Slapping

Indigo opent de EP goed. Leuke tempowisselingen en glitches. Doet me in de break even aan het geweldige Proton denken maar verder is de track heel anders.

Met een erg tof introotje volgt Shit Controller. Dit is een beetje een Techno-achtige track maar daarom nog steeds niet veel minder goed. Alleen jammer dat dat introgeluid niet iets vaker langskomt maar voor de rest ook geen vervelend nummer.

Lunar Invasion is vrij traag. En traag is meestal goed in dit soort tracks. Weer een lekker duistere atmosfeer en harde knallende kicks. Mooie melodie ook, maar die komt enkel in de break voor, daarna is het waar rauw en hard. Sterke plaat.

Bitch Slapping
is een experimentele Dubstepachtige track. Beetje hetzelfde verhaal als Bubbles van z'n vorige Dark. Descent. release. Niet echt aan mij besteed dit soort tracks, wel een paar leuke elementen, maar ik heb toch liever wat simpelere tracks dan. Misschien dat ik het over een paar jaar meer kan waarderen.

3.5*