Oleander - February Son (1999)

Label: Uptown

1. You'll Find Out (3:13)
  2. Stupid (3:51)
  3. Down When I'm Loaded (4:24)
  4. Why I'm Here (3:58)
  5. I Walk Alone (4:10)
  6. Lost Cause (4:28)
  7. Where Were You Then? (4:05)
  8. Shrinking the Blob (4:26)
  9. How Could I? (5:13)
  10. Boys Don't Cry (3:14)
  11. Never Again (3:58)
avatar van PEN15
Het kan geen toeval meer zijn. De zanger van de band heet Thomas Flowers en de band heeft zich genoemd naar een giftig plantje Oleander. Begonnen ze met een EP met een afbeelding van het bloemetje, hier loopt een pantserman door een heel veld vol plantjes.

Deze cd is me een keer aangeraden door een jochie van destijds (2000) die dit het mooiste vond dat hij ooit had gehoord. Zijn favoriet was I walk alone waar ik van hem ook een akoustische versie van kreeg. Ik ben dat helaas kwijt geraakt en heb het nooit meer terug kunnen vinden. Is deze opname zo zeldzaam?

Ik vind het bij vlagen wel aardig klinken. Je krijgt er een covertje bij van The cure om wat makkelijker aan ze te wennen.