Lil' Louis & The World - From the Mind of Lil' Louis (1989)

Electronic / Funk
Label: Epic

1. I Called U (6:23)
  2. Blackout (6:06)
  3. Tuch Me (5:09)
  4. French Kiss (6:03)
  5. Wargames (3:05)
  6. It's the Only Thing (5:18)
  7. 6 A.M. (3:47)
  8. Nyce & Slo (5:33)
  9. Insecure (6:24)
  10. The Luv U Wanted (4:37)
  11. Brittany (2:33)
  12. Lil Tanya (2:35)
  13. 6 A.M. [Reprise] (3:39)
  14. I Called U [Reprise] (2:58)
avatar van Onderhond
Wel wel, nog niemand die een lofzang afgestoken heeft voor French Kiss ? Toch echt een knaller van een retroplaat, en eentje die nog steeds relatief fris klinkt. Al kan dat zijn omdat het geluid van een kreunende vrouw nooit verouderd natuurlijk .

Rest van het album ken ik niet, misschien ooit maar eens een keertje proberen.

avatar van VanDeGriend
Ken rest album ook niet maar ik kreeg destijds al fors kritiek van vriendjes omdat ik French Kiss gekocht had, Vind t nog steeds leuk. Simpel maar leuk

Onderhond schreef:

Ook niet als ze hoogbejaard zijn?

Ik heb de single van French Kiss ook nog ergens liggen trouwens: vond dat een lekker nummer.

avatar van Jan Wessels
Lil Louis had toen die hit met French kiss waarop een vrouw, geholpen door Lil himself, luidruchtig naar een orgasme toegaat. Schande! Maar deed het heel goed in de clubs. Helaas is de albumversie niet gelijk aan de singleversie (en waarom?). Mijn cd heeft een andere trackvolgorde en de nummers I called U (grappig) en 6 A.M. staan er ook in de gewone versie op. Niet echt geweldig maar ik kom er ook niet toe om 'm weg te doen. 3,0

avatar van pinguin#13
Het is heel gek, maar hoe langer ik 'm heb (20 jaar ondertussen !!!!!!!!!!) hoe beter ik 'm begin te vinden. Er staan hypereenvoudige, maar toch wel lekker swingende funky dingetjes op. Heeft over de jaren heen al een vol punt gewonnen bij mij en hij blijft verbazen dus er kan nog wel wat bij komen. Klein meesterwerkje toch.

avatar van pureshores
Blackout en Nyce & Slow zijn ook goede nummers, ook de opvolger van French Kiss, I called you vond ik een ok nummer.
Ik weet nog dat French Kiss op BFBS's UK top 40 altijd gauw werd weggedraaid zodra het gekreun begon, preutse toestanden in 1989 in Engeland

avatar van Tricky Kid
Wat mij betreft heeft dit album de tand des tijds zonder problemen doorstaan. De artiest ging er waarschijnlijk van uit dat iedereen de single French Kiss al in bezit had of in ieder geval al kende. De versie op het album, is zoals hijzelf zegt: wat er vooraf ging aan het "verhaal" op de single, een prelude zeg maar. Ik vind het in ieder geval prima bedacht en uitgevoerd.
Op een MTC party in Nighttown werd ooit Blackout gedraaid wat in combinatie met het lichtgebeuren een verpletterende en onheilspellende sfeer creeerde. Altijd als dit nummer voorbij komt ben ik weer even terug aan de West Kruiskade!

Het is een gevarieerd album met als buitenbeentjes Brittany (piano instrumental) en het Bluesy/New Orleans achtige Lil Tanya wat heerlijk mee te zingen is.
Mijn favoriet is het ontzettend verleidelijk en sexy (door een vrouw) gezongen The Love U Wanted. Het zal je maar op die manier toegezongen worden.
Dit is een album van een studio producer die gaat voor het beste resultaat en niet alle vocals zelf voor zijn rekening wil nemen.
Lil Louis bleek met dit (en zijn volgende) album duidelijk meer in huis te hebben dan zijn wereldhit French Kiss in eerste instantie deed vermoeden.